Inbraak via dak afgelopen weekend in Spar Kortessem
Volledig scherm
PREMIUM
Inbraak via dak afgelopen weekend in Spar Kortessem © RV

Zo breken dieven steeds vaker binnen: "Het is de zwakste plek van een gebouw"

Je huis inbraakveilig maken is niet alleen een kwestie van dubbel glas en driedubbele sloten: ook je dak pak je maar beter aan. Inbrekers wagen steeds vaker hun kans van bovenaf — deze maand alleen al op 16 plaatsen in Vlaanderen. In één geval hadden de dieven zelfs eerst met een camera gekeken waar ze precies het dak moesten openbreken.

10 reacties

  • ivan aerts

    7 jaar geleden
    En als ze dan gepakt worden krijgen ze een schouderklopje en mogen daarna rustig verder doen. En voor velen zijn ze er nog sexy bovenop.
  • Philippe Schotte

    7 jaar geleden
    Woon als Belg in Bulgarije en hier gebeuren 80% van de inbraken via het dak ... ver moet je dus niet gaan zoeken !
  • Ouriaghli Ahmed

    7 jaar geleden
    Inbreken u waardevolle spulle stelen verkopen dan opgepakt worden en binnen paar uur weer vrij en op zoek gaan naar het volgende inbraak. Eigenaars mogen niks doen want als je die thuis terplekke goed aanpakt heb jij nog een rechtszaak aan u been.... rechtssysteem 0,000000000
  • Jos Delarbre

    7 jaar geleden
    Bij mijn weten zijn er heel weinig feiten bekend waarbij inbrekers binnenkomen via het dak. Trouwens : als m'n zich via het dak toegang verschaft moet men nog steeds buiten geraken. Wat als er een degelijk veiligheidsbeslag is? Wat als er toch een alarmsysteem blijkt te zijn. Wat als er goede camerabewaking is? Dan is het spreekwoord 'vogeltje ge zijt gevangen' hier op zijn plaats.
  • Ronny De Puysseleyr

    7 jaar geleden
    De dag van vandaag plaats me op sociaal media als me uitgaat of op vakantie is. het is een koud kunstje om je adres te achterhalen en in te breken. En als je uitgaat zet je locatie uit of ze houden je in het oog waar je zit tijdens hun kraak.