© Hollandse Hoogte

Plaag van valse briefjes van 50 euro teistert Leuven

De plaag van valse briefjes van 50 euro blijft Leuven teisteren. Voor de correctionele rechtbank van Leuven kreeg een man dinsdag opslorping van straf voor de uitgifte van minstens twee biljetten. Een andere man riskeert een jaar cel voor betaling van een treinticket en consumpties op een jeugdfuif met achttien valse briefjes.

wver

Stephan D. (19) uit Mechelen verscheen dinsdag voor de rechter voor tweevoudig misbruik. Op 16 september 2016 overhandigde hij in Haacht een vals biljet van 50 euro aan een treinbegeleidster van de NMBS voor de aankoop van een treinticket.

Tijdens de nacht die daarop volgde, gebruikte hij in Oud-Heverlee zeventien valse briefjes van 50 euro. Hij betaalde daarmee de plaatselijke jeugdraad voor een toegangsticket en de aankoop van drankbonnen op een fuif. Het openbaar ministerie vorderde voor D. een jaar gevangenisstraf. Het vonnis valt op 14 november.

Hossain S. (19) trachtte nagemaakte biljetten van 50 euro in omloop te brengen in zijn woonplaats Leuven tussen 1 januari en 2 maart van dit jaar. Bij een huiszoeking werden twee valse briefjes aangetroffen.

Bij de straftoemeting werd rekening gehouden met de veroordeling die de man van Bengaalse nationaliteit op 26 juni van dit jaar opliep voor de Leuvense correctionele rechtbank. Hij kreeg toen dertig maanden cel voor drugshandel. De zaak van de valse bankbiljetten kwam aan het licht tijdens het strafonderzoek naar het drugsmisdrijf en houdt er volgens de rechter duidelijk verband mee. De rechtbank vond een bijkomende veroordeling niet nodig en sprak de opslorping uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer