Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf grepen die iedere vrouw zou moeten kennen om zichzelf te verdedigen

VideoWie 's avonds al eens alleen over straat moet, weet dat dat geen pretje is. De eerste vrouw die met plezier een donkere stad doorkruist zonder sleutelbos stevig tussen de vingers geklemd, moeten wij nog tegenkomen. De droevige waarheid is nu eenmaal dat vrouwen biologisch gezien quasi altijd in het nadeel zijn: op je eentje één of ander zwaargewicht de les lezen, zit er dus niet in. Net daarom zou iedere vrouw deze grepen moeten kennen.

4 reacties

  • Nico Herbots

    7 jaar geleden
    wanneer je plots wordt vastgepakt, schrik je zo hard dat er bij velen een soort van verlamming ontstaat, zeker bij vrouwen. Zij hebben nu eenmaal geen testosteron, ze zijn het niet gewend om brute kracht te gebruiken. Tegen de tijd dat je weer helder kan denken, is de handtas weg of lig je tegen de grond. Pepperspray lijkt me effectiever. Liefst in combinatie met eindelijk eens een effectieve aanpak van dit soort 'kleine' misdrijven.
  • ISABEL FRANCOIS

    7 jaar geleden
    Beter vrouwen toestaan dat we een spray of iets dergelijks bij mogen hebben.De wetgeving hieromtrent mag aangepast worden want dankzij onze politiekers is het onveiliger geworden,en niet alleen s'avonds.
  • Kurt Dierickx

    7 jaar geleden
    Cursusje zelfverdediging van een paar uur gaan niet veel helpen en als men zichzelf verdedigd gaat ge waarschijnlijk nog opdraaien voor de kosten aan het krapuul
  • wesley netnem

    7 jaar geleden
    De Schuld van de Politiek en het gerecht . Gewelddadige criminelen en daders moet je gewoon levenslang opsluiten dan is dat direct gedaan !
  1. Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”
    PREMIUM

    Expert noemt 5 verrassen­de plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

    Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.
  2. Geldt je doktersvoorschrift ook in Spanje? En mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis
    PREMIUM

    Geldt je dokters­voor­schrift ook in Spanje? En mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis

    Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je medicatie best in je gewone of handbagage? De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) geeft advies zodat je in de paasvakantie helemaal voorbereid op reis kan vertrekken: “Voor sommige pijnstillers en ADHD-medicijnen heb je een medische verklaring nodig.”