Paleis geeft inkijk in het leven van prinses Elisabeth

© BELGA

Prinses Elisabeth wordt vandaag 16 jaar en doet in haar vrije tijd dingen die meisjes van die leeftijd zo al doen. Toch heeft ze ook een paar opvallend hobby’s: ze doet aan diepzeeduiken en aan vrijwilligerswerk bij mensen die het moeilijker hebben.

dhs,tg

Het paleis heeft de biografie van de prinses aangepast en geeft een inkijk in haar leven. Elisabeth, die nog altijd school loopt in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden. Al kan ze niet alles doen wat meisjes van die leeftijd doen. Daarvoor zijn er veel te veel ogen op haar gericht.

Koning Filip en koningin Mathilde proberen haar wel zo veel mogelijk uit de schijnwerpers weg te houden en nemen haar zo weinig mogelijk mee op officiële bezoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deprinses viert vandaag haar verjaardag “binnen het gezin”, zo laat het paleis weten. Het is een weekdag, maar gelukkig een halve dag school. Lang zal het feest nochtans niet duren want koningin Mathilde vertrekt later op de dag naar Bangkok voor afscheid van de Thaise koning Bhumibol.

Intussen weten we wel meer over haar hobby’s. De prinses leest graag en veel. En ze volgt muziekles.

Maar is is ook sportief aangelegd. Ze gaat zeilen, speelt tennis en gaat graag skiën in de winter. Meer opvallend is dat ze aan diepzeeduiken doet. Waar, dat wil het paleis niet vertellen. Bij Nemo33 in Brussel misschien? Daar ligt alvast een van de diepste indoor zwembaden ter wereld, speciaal voor duikers. Met zo een duikpak aan, is ze sowieso onherkenbaar.

Nog een opvallend hobby is dat ze graag gaat hiken in de natuur. Dat is wandelen op onbegaanbare wegen. Daarin verschilt ze wel met veel van haar leeftijdsgenoten, want de meeste tieners vinden wandelen saai.

De prinses doet ook aan vrijwilligerswerk zoals naschoolse begeleiding van kinderen die het wat moeilijker hebben op school. Ze heeft ook al geholpen in een zorginstelling voor ouderen, bij de daklozenopvang en in een instelling voor mensen met een beperking.

Tot slot staat ze ook graag in de keuken en ontdekt ze vooral graag nieuwe recepten. Een echte keukenprinses, dus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen