woensdag 25 oktober 2017 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

In ‘Thor: Ragnarok’ neemt Chris Hemsworth het als Thor op tegen zijn vroegere kompaan de Hulk. rr

Chris Hemsworth kruipt andermaal in huid van Marvel-superheld

“Thor routineus? Ja, daarom hebben we hem zo veranderd”

L0S ANGELESVoor de vijfde keer al kruipt Chris Hemsworth in de huid van Marvels superheld Thor, deze keer voor ‘Thor: Ragnarok’, de derde film over de blonde god met de verwoestende hamer. In de nieuwste Thor-film neemt de held het in gevangenschap op tegen zijn vroegere kompaan de Hulk, terwijl hij ook zo snel mogelijk naar zijn thuisbasis Asgard moet om zijn wereld van de ondergang te redden. “Het wordt intussen een beetje routine om Thor te spelen”, zegt Hemsworth. “Maar we hebben durven vernieuwen. Deze film is leuker dan de voorgangers.”

Greet RAMAEKERS

Chris Hemsworth heeft dankzij rollen in films zoals ‘Rush’ en de laatste ‘Ghostbusters’ al regelmatig getoond dat hij met gemak drama’s en komedies naar zijn hand kan zetten. Toch blijft de Australische acteur vooral bekend om zijn rol van Thor. Niet alleen voor de ‘Thor’-reeks zelf vertolkt hij die rol, maar ook voor de ‘Avengers’-films, waarvan volgend jaar de derde telg verschijnt. “Het wordt stilaan wel routine om Thor te spelen, ja”, bekent Hemsworth. “Dus is het belangrijk om onze aanpak te vernieuwen. Ik heb Taika Waititi (de regisseur, nvdr.) erover aangesproken dat we met een drastische verandering op de proppen moesten komen om Thor te kunnen heruitvinden.”

Hoe reageerde hij daarop?

“Zowel hij als Marvel gingen gelukkig volledig akkoord, dus hebben we dagenlang geïmproviseerd, zot gedaan, en het verhaal en personage in een andere richting geduwd. Daardoor denk ik dat de film nu veel spontaner en plezanter aanvoelt dan zijn voorgangers.”

Maakt u zich soms geen zorgen dat mensen u enkel als dit personage zullen zien?

“Dat gebeurt wel eens. Maar anderzijds zijn er dankzij deze rol zo veel deuren voor mij opengegaan. Ik heb naast de Marvel-films ook heel wat andere mooie rollen kunnen aannemen. Als je zo lang hetzelfde personage speelt, ben je zelf verantwoordelijk om daar evolutie in te brengen. Als je aan films meewerkt waar wereldwijd zoveel fans zielsveel van houden, dan mag je niet klagen.”

Je had tot deze film al tien jaar lang niet meer in je thuisland gewerkt. Hoe viel die terugkeer mee?
Iedereen was het erover eens dat we moesten vernieuwen, dus hebben we dagenlang geïmproviseerd, zot gedaan en het verhaal in een andere richting geduwd Chris HEMSWORTH Acteur

“Geweldig goed! Ik keek er echt naar uit om in Australië te filmen. Vroeger werden er veel blockbusters opgenomen, maar tegenwoordig kiezen studio’s vaker voor locaties waar ze meer belastingvoordelen krijgen. Zo beland je telkens opnieuw op dezelfde plekken, en dat geraak je snel beu. De set was bovendien amper 50 minuten van mijn huis, dus ik kon in mijn eigen bed slapen en meer tijd met de kinderen doorbrengen. Als ik het voor het zeggen had, zouden we daar veel vaker filmen.” (lacht)

Om jouw fysiek te behouden, moet je vermoedelijk behoorlijk op je dieet letten. Wat zit er zoal in de koelkast bij jullie thuis?

“Massa’s groenten en fruit. We eten ook redelijk veel vis en zeevruchten, aangezien we vlakbij de kust wonen. En misschien liggen er ook wel een paar chocoladerepen verstopt. (lacht) Om je lichaam in vorm te houden, is inderdaad vooral voeding belangrijk. Ik mag zoveel trainen als ik wil, zonder het juiste dieet doet dat niets af. Terwijl ik gerust enkele dagen wat minder kan bewegen zolang ik maar op mijn eten let.”

Hollywood rilt momenteel nog na van het Harvey Weinstein-schandaal. Heb jij zelf ooit seksuele intimidatie ondervonden in de filmindustrie?

“Gelukkig heb ik zelf er nooit last van gehad, maar ik sympathiseer wel enorm met de slachtoffers. Ik verschijn regelmatig in bloot bovenlijf voor mijn werk en ik voel me er niet ongemakkelijk bij. Maar wie dat niet wil, zou daar nooit toe gedwongen mogen worden. Voor vrouwen is het een veel moeilijkere situatie, zij worden veel vaker met misbruik en manipulatie geconfronteerd in onze industrie.”

Hollywoodreporter Greet Ramaekers bij Chris Hemsworth. HFPA

Denken jij en je vrouw Elsa nog aan gezinsuitbreiding?

“Het was al een hele aanpassing toen we onze tweeling kregen om opeens van één kind naar drie te gaan. Ik denk dat we er voorlopig even mee ophouden. (lacht) Maar ik heb wel altijd kinderen gewild, vooral omdat ik zelf zo’n geweldige herinneringen heb aan mijn jonge jaren. Onze ouders gingen regelmatig met ons kamperen en surfen, want iedereen in de familie is avontuurlijk ingesteld. Nu is dat is niet altijd eenvoudig omdat we veel reizen voor ons werk en vaak in buitenwijken dichtbij filmsets verblijven.”

Is het moeilijk om met jouw carrière genoeg tijd te besteden aan je kinderen?

“Elsa heeft heel wat opgeofferd voor ons gezin, daar ben ik haar enorm dankbaar voor. We proberen er altijd voor te zorgen dat we niet allebei tegelijkertijd werken, want dat zou zwaar zijn voor de kinderen. We zijn van plan volgend jaar de rollen om te keren: zij kan zich dan op haar projecten focussen terwijl ik het wat rustiger aan doe. Hoewel ik haar nog altijd om tips moet vragen om onze drie pagadders de baas te kunnen.” (lacht)

‘Thor: Ragnarok’ verschijnt vandaag in de zalen.

Thor Ragnarok - Official Trailer.

Het Tweede Gelaat

Oordeel: 6/10

Regie: Jan Verheyen

Cast: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Sofie Hoflack e.a.

Verhaal: Comissarissen Vincke (De Bouw) en Verstuyft (De Smedt) onderzoeken een moord. Later blijkt dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Verstuyft neemt een mogelijk slachtoffer onder zijn hoede en volgt, tegen de zin van Vincke, een eigen spoor.

Plus: Het doet deugd dat we nog eens een echte genrefilm van Vlaamse makelij in de zalen krijgen, en dan nog een waarbij Koen De Bouw en Werner De Smedt voor de degelijk geacteerde ruggengraat zorgen.

Min: Na al die ontelbare Scandi-krimi’s en andere polars is het een bijna onmogelijke taak om nog iets fris in het thrillergenre te brengen, zeker wat de serial killer-films betreft. Wie heel veel politiefilms heeft gezien, zal een déjà-vugevoel niet kunnen onderdrukken. Anderen zullen zich kunnen amuseren met een Vlaamse ‘Basic Instinct’.

Het Tweede Gelaat - Officiële Trailer.

Wakefield

Oordeel: 5,5/10

Regie: Robin Swicord

Cast: Bryan Cranston, Jennifer Garner e.a.

Verhaal: Meneer Wakefield (Cranston, foto) komt op een avond thuis en belandt toevallig op de zolder van zijn garage-tuinhuis waarvan het raam uitgeeft op zijn keuken en salon. Wakefield besluit daar te blijven, te ‘verdwijnen’ en het verdere leven van zijn familie te observeren

Plus: Bryan ‘Breaking Bad’ Cranston is prima in wat eigenlijk een onemanshow is rond een man die in een existentiële crisis is beland.

Min: Je voelt de literaire basis – de film is gebaseerd op een kortverhaal van E.L. Doctorow – al heel snel aan. Je vraagt je constant af of dit verhaal genoeg vlees bevat voor een lange bioscoopfilm. Niet echt. Een kortfilm van een half uur had effectvoller geweest.

Wakefield Official Trailer 1 (2017) Bryan Cranston Jennifer Garner Drama Movie HD.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws