VIDEO. Frituurdieven aan de haal met ‘knikkend negerke’ voor het goede doel

Een filmpje waarop te zien is hoe een koppel eerst probeert een wisseltruc uit te voeren en daarna een spaarpot steelt in een frituur in Sint-Niklaas, gaat viraal op Facebook. De beelden bereikten intussen al vele duizenden mensen.

Bert Foubert

De feiten speelden zich vorige week dinsdag kort na de middag af in frituur 't Brugsken in de Magnolialaan in Sint-Niklaas. Een koppel stapte het frituur binnen en vroeg om blikjes drank. Toen de frituurbaas de drankjes op de toonbank had gezet, vertelde de man dat zijn vrouw daarvoor ging betalen. Daarop haalde de vrouw een briefje van 100 euro uit haar beha en begon ze te onderhandelen over de prijs. Toen de uitbater haar vertelde dat die vlieger niet opging, vertelde ze dat de blikjes haar niet meer interesseerden. Maar haar man wilde wel een cheeseburger. De vrouw maakte inmiddels van de gelegenheid gebruik om een spaarpotje in de vorm van een ‘knikkend negertje’ op de toonbank te stelen.

Camerabeelden

Toen de uitbater de diefstal opmerkte, besloot hij de camerabeelden te bekijken. Maandagmiddag zette hij de beelden op de Facebookpagina van zijn zaak. In een mum van tijd regende het reacties en bereikte het bericht duizenden surfers.

Hoeveel geld de dieven uiteindelijk buitmaakten is onduidelijk. De centen die de klanten in het spaarpotje staken, waren bedoeld voor het goede doel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer