VUB-studente achtervolgd en misbruikt op haar kot

© VUB

Een jonge studente aan de VUB is maandagnacht misbruikt op haar kot. Het Brusselse parket is een onderzoek gestart. Op de campus zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Van de dader is voorlopig geen spoor.

tg

Het slachtoffer, een masterstudente geneeskunde, werd in de nacht van maandag op dinsdag aangevallen, zo bevestigt Peter In ’t Veld, de decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie. Volgens politiewoordvoerder Johan Berckmans hebben de feiten plaatsgevonden op het kot van de studente. De campus ligt vla kbij het UZ van Jette.

Er is volgens de politie nog geen verdachte opgepakt. De speurders beschikken maar over een vage beschrijving van de dader. Het zou om een grote man gaan van 20 tot 30 jaar oud met zwart haar en een zwarte baard. Of er een relatie is tussen verdachte en het slachtoffer en of hij een link heeft met de universiteit, is nog niet bekend. De beelden van de bewakingscamera’s op de campus worden nu ontleed.

Hou deuren op slot

De dader zou de studente gevolgd hebben tot aan haar kot. Daar zou hij haar naar binnen hebben geduwd en verkracht. De studente werd ook verdoofd of gedrogeerd door de daders, zo wordt in studentenmiddens beweerd.

Maar dat kan Ine Van Wymersch van het Brusselse parket voorlopig niet bevestigen in het belang van het onderzoek. “Ik kan enkel zeggen dat het ernstige feiten waren en dat het de vriend was van het slachtoffer die haar gevonden heeft en die alarm heeft geslagen.”

VUB-woordvoerder Sicco Wittermans zegt dat het om een ernstig incident gaat op de Brussels Health Campus, zonder verder in detail te treden. “Het slachtoffer herstelt thuis en krijgt psychologische opvang”, klinkt het.

De decaan van de faculteit roept alle studenten nu op om waakzaam te zijn en vraagt studenten om de deuren van studentenkamers altijd op slot te doen. Verder zegt hij in een mail aan alle studenten en personeelsleden dat er reeds zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen om de veiligheid op de campus te versterken.

Voor een fuif, vrijdagavond op de campus, wordt extra veiligheidspersoneel opgetrommeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen