© Photo News

Weer rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Shanghai

De bestemming Shanghai, die woensdag feestelijk werd geopend, is niet de enige nieuwigheid van het winterseizoen op Brussels Airport. Zo verwacht de luchthaven één nieuwe luchtvaartmaatschappij: FlyValan.

De Italiaanse regionale maatschappij zal vanaf 27 november twee keer per week (maandag en donderdag) vliegen tussen Zaventem en de Italiaanse havenstad Genua. Dat zal gebeuren met een ATR 72-500-toestel, een propellervliegtuig met 68 zitjes. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten, zo staat op de website van FlyValan.

Behalve de nieuwe bestemming Shanghai (3x per week) zijn er nog enkele intercontinentale wijzigingen. Zo start luchtvaartmaatschappij Emirates met een tweede dagelijkse vlucht tussen Brussels Airport en Dubai. En Brussels Airlines, de grootste klant van de luchthaven, voert het aantal vluchten naar de Indiase grootstad Mumbai op tot zes per week. Er wordt ook vaker gevlogen op Abidjan en Accra, maar de bestemming Washington gaat daarentegen tot maart in winterslaap.

In het winteraanbod van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zitten in totaal tien nieuwe bestemmingen, allemaal zonnige vakantieoorden. Dat is een gevolg van de overname van de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer