© Photo News

Treinverkeer zwaar verstoord tussen Gent en Antwerpen

De avondspits op het spoor dreigt danig in de war te lopen. Door een afgescheurde bovenleiding is er geen verkeer mogelijk tussen Gent en Antwerpen. Ook tussen Vilvoorde en Mechelen reden er een tijdje geen treinen door een persoonsongeval. Het verkeer wordt er hernomen, maar verwacht wordt dat de hinder nog even zal aanhouden. Voorlopig lijken de gevolgen voor treinen van en naar Limburg mee te vallen.

neac

Vanochtend raakte een vrachtwagen de bovenleiding in Lokeren. Een niet volledig afgelaten kraanarm heeft over een lengte van ruim 300 meter boven beide sporen de bovenleiding beschadigd. Ook een bovenleidingspaal werd scheef getrokken. Daardoor is er geen verkeer mogelijk tussen Lokeren en het station Gent-Dampoort. Ook de drukke lijn Antwerpen-Gent is daarmee zwaar verstoord. Treinen vanuit Antwerpen naar Gent rijden maar tot Lokeren. Treinen van Oostende naar Antwerpen zijn gewoon helemaal afgeschaft.

Limburgse reizigers

De gevolgen voor Limburgers die vanavond thuis hopen te geraken vanuit Gent-Sint-Pieters, Brussel of Antwerpen lijken voorlopig mee te vallen. De vertragingen blijven beperkt tot de gebruikelijke vijf minuten. Limburgers die van of naar Oostende willen, hebben wel pech. Zij zullen een ander vervoersmiddel moeten vinden voor het laatste stuk van hun rit.

Voor meer info kunnen reizigers terecht op de website van de NMBS en hun Twitter-account.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer