© Photo News

Sels: “Martinez heeft andere aanpak dan Wilmots”

Dinsdag trainden de Rode Duivels achter gesloten deuren. In de namiddag stonden Rode Duivels Kevin Mirallas, Matz Sels en Christian Benteke de pers te woord.

© BELGA

Kevin Mirallas ontkende dinsdag teleurgesteld te zijn bij de aanstelling van Roberto Martinez als coach. “Dat was niet het geval. Vorig seizoen heb ik een moeilijke periode gehad, maar Martinez kent mijn kwaliteiten”, liet de Luikenaar zich ontvallen.

“Ik was niet teleurgesteld in de keuze voor Martinez”, was Mirallas duidelijk. “Ik weet dat hij vertrouwen in mij heeft. Hij kent mijn kwaliteiten. Anders had hij mij overigens nu ook niet opgeroepen.”

Ook over oud-bondscoach Marc Wilmots bleef Mirallas positief. “Ik heb met Marc altijd een goede relatie gehad. Het einde was jammer genoeg in mineur, maar hij heeft veel en goed werk geleverd voor de Rode Duivels. Nu is het aan Martinez om nog een extra ‘touch’ te geven. Martinez wil een voetbal spelen met veel balbezit en pressing. Qua opstelling zal het niet zoveel verschillen met die van Wilmots, vermoed ik.”

Bij Everton is Mirallas dit seizoen opnieuw sterk begonnen en dat heeft z’n redenen. “Ik heb enkele kilo’s gewicht verloren”, aldus Mirallas. “We hebben bij Everton een harde voorbereiding achter de rug en ik voel dat. Ik voel me fysiek sterker op het veld. Ik eet ook minder pasta. Dat hielp ook om gewicht te verliezen.”

Sels: “Transfer naar Newcastle was noodzakelijk om in selectie te raken”

© BELGA

Net als Kevin Mirallas vierde ook Matz Sels zijn terugkeer bij de Rode Duivels. “Ik denk dat mijn transfer een noodzakelijke stap was om in de selectie te geraken en te blijven”, liet de kersverse Newcastle-doelman dinsdag optekenen.

“Ik ben blij er terug bij te zijn”, opende Sels. “Ik heb vorig jaar al met de groep kunnen kennismaken, dus ik ken de ploeg al wel een beetje. Met de nieuwe coach wil iedereen zich extra laten zien. Het is een nieuwe start. Martinez heeft een andere aanpak dan Wilmots. Hij babbelt veel individueel met de spelers.”

Sels verhuisde in het tussenseizoen van AA Gent naar Newcastle en merkte meteen het niveauverschil. “In Engeland gaat alles zeker sneller. We hebben met Benitez ook een echte topcoach. Al was Hein Vanhaezebrouck dat natuurlijk ook al. Het viel mij wel al op dat Benitez letterlijk bijna alles met de bal doet, de Spaanse school. Na een mindere start gaat het nu ook stilaan de goede weg op met ons team. De Championship is een harde en lange competitie, maar we gaan alle 46 wedstrijden vechten voor wat we waard zijn.”

Op het afgelopen EK was Sels er niet bij. “Ik was niet heel teleurgesteld over mijn niet-selectie. Ik wist dat het heel moeilijk zou zijn. Bovendien had Wilmots al vroeg bekendgemaakt welke drie doelmannen hij normaal gesproken zou meenemen. De volgende toernooien hoop ik er vanzelfsprekend wel bij te zijn.”

Benteke: “Martinez heeft nog geen hiërarchie vastgelegd voor de spitsen”

© Photo News

Christian Benteke bevestigde dan weer dat hij klaar is voor een nieuwe stap in zijn carrière, zowel bij de Rode Duivels, als bij zijn nieuwe club Crystal Palace. “Ik kijk er heel erg naar uit te schitteren op beide plaatsen”, aldus Benteke.

“Crystal Palace was voor mij echt de juiste stap”, opende Benteke. “Het is een project waar ik me kan tonen. Ik wou absoluut spelen en daarom ben ik vertrokken uit Liverpool. Ik zie mijn passage daar niet als een mislukking. De coach (Jürgen Klopp, red) en ik hadden gewoon andere ideeën. Ik paste niet in zijn spelsysteem. Ik was nog een transfer van de vorige coach (Brendan Rodgers, red).”

“Palace was niet mijn enige optie”, ging Benteke verder. “Ik kon elders meer verdienen. Maar ik ben 25 ondertussen, een cruciale leeftijd. Ik wil mij dit seizoen echt tonen. Pardew (de coach van Crystal Palace, red) kent mijn kwaliteiten ook. Hij wist dat ik een goeie voorbereiding achter de rug had bij Liverpool en niet veel tijd nodig zou hebben om te spelen.”

Ook bij de Rode Duivels begint Benteke aan een nieuw hoofdstuk. “Ik denk dat een nieuwe staf wel nodig was. Martinez houdt van offensief en technisch verzorgd voetbal en dat moet mij liggen. Hij heeft nog geen hiërarchie vastgelegd voor de spitsen.”