© WAS, Dominique Jauquet

Roger van Damme wereldwijd verkozen tot ‘Best Pastry Chef’, Nick Bril in top vijf beste chefs ter wereld

Roger van Damme, chef en zaakvoerder van restaurants Het Gebaar in Antwerpen en Toque-Tok in Schelle, is in Warschau op de Best Chef Awards uitgeroepen tot de beste patissier ter wereld. In de selectie van de 300 beste chefs ter wereld behaalde chef-kok Nick Bril van The Jane de vijfde plaats.

jvb

“Ik ben sprakeloos”, reageert Roger van Damme. “Een krop in mijn keel. Dit is het hoogste dat je in je carrière kan bereiken. Als je ziet wie hier allemaal staat. Ik sta naast Joan Roca (een van de beste chefs ter wereld, red.) op het podium. Dat is een droom. Ik moet iedereen bedanken. Dit is de erkenning voor wat ik al 25 jaar probeer te doen: steeds mooiere desserts maken.”

In de algemene lijst behaalde Roger van Damme een 68ste plaats. “Fantastisch”, reageert ook Nick Bril van The Jane. “Vorig jaar was ik 35ste, nu vijfde. Deze lijst is anders dan de andere omdat die vooral online staat. Maar ook in onze wereld verloopt veel via sociale media. Deze prijs is goed om nieuwe stagiaires en werknemers aan te trekken. Die internationale spirit creëert invloeden in de keuken.”

The Best Chef is een project van TBC MediaCorp en een fenomeen op het sociale netwerk met een bereik van vier miljoen mensen. De selectie van chefs gebeurt op basis van het gebruik van innovatieve technieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, foodfotografen en andere chefs wereldwijd. 30% van de stemmen is afkomstig van volgers van het sociale netwerk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER