© EPA-EFE

Parlement Brazilië houdt corruptieproces president Temer tegen

In Brazilië heeft het lagerhuis zich woensdag met 251 tegen 233 stemmen uitgesproken tegen een proces tegen president Michel Temer voor het hooggerechtshof. De benodigde tweederdemeerderheid werd dus niet gehaald.

dgs

De afgevaardigden volgden daarmee het advies van de parlementaire commissie, die vorige week al de nieuwe beschuldigingen wegens belemmering van de rechtsgang aan de kant schoof.

Het gerecht in Brazilië verdenkt Temer ervan betrokken te zijn bij een corruptiezaak. De Braziliaanse vleesverpakkingsgigant JBS zou hem jarenlang steekpenningen hebben betaald.

Dat Temer voldoende parlementsleden achter zich krijgt, is geen verrassing. De regering geniet een voldoende grote steun in het lagerhuis. De conservatief Temer kwam vorig jaar aan de macht in Brazilië. Hij werd president nadat het parlement had ingestemd met de afzetting van Dilma Rousseff, die ervan verdacht werd de begroting te hebben opgesmukt.

De Braziliaanse president overleefde in augustus ook al een stemming in het parlement in verband met corruptieaanklachten in dezelfde zaak. Temer ontkent elke betrokkenheid en volgens zijn advocaten is het bewijs tegen hem - een opname gemaakt door een directeur van JBS - niet doorslaggevend.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer