© Photo News

Gisteren scoorde hij nog belangrijk doelpunt, vandaag laat topscorer van Willem II tumor in teelbal onderzoeken

Bij de Spaanse spits Fran Sol van Willem II is een tumor aangetroffen in een teelbal. De topscorer van de Nederlandse eersteklasser ondergaat donderdagochtend in het ziekenhuis een operatie om de tumor te verwijderen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig het is.

“We gaan het onderzoek met hoop, energie en vertrouwen tegemoet”, zegt Sol op de website van Willem II. “Daarnaast hopen we dat iedereen onze familie en gezondheid respecteert en om die reden met rust wil laten. De steun die wij van de club krijgen is voor ons erg belangrijk. Daarvoor willen we graag iedereen van harte bedanken.”

Sol maakte woensdagavond nog de winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1). De 25-jarige Spanjaard scoorde dit seizoen in de eredivisie al zes keer, vorig jaar kwam hij tot tien doelpunten.

“We zijn erg geschrokken van dit nieuws”, reageert algemeen directeur Berry van Gool van Willem II. “Wij wensen Fran en zijn familie uiteraard veel sterkte toe.”

Sol komt uit de jeugd van Real Madrid, maar een doorbraak bij de Spaanse grootmacht bleef uit. De aanvaller speelde wel in de hoofdmacht van Real Oviedo en Villarreal. De Spanjaard streek vorig jaar in Tilburg neer en zorgde er met zijn doelpunten voor dat Willem II uit de degradatiezone bleef.

Dit seizoen presteert de ploeg van trainer Erwin van de Looi moeizaam, maar de laatste twee competitieduels werden gewonnen. Vooral dankzij Sol, die twee keer scoorde tegen FC Twente (3-1) en de enige treffer maakte tegen FC Groningen (1-0). In het bekerduel met Heerenveen was hij wederom beslissend.

Bij Willem II is Sol ploegmaat (en concurrent) van Jordy Croux en Ismail Azzaoui.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer