Direct naar artikelinhoud
Culinair

Roger van Damme is de beste patissier ter wereld

Roger Van Damme.Beeld Cartoon-Productions.be

Roger van Damme is gisteravond op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. Dat meldt Njam!.

The jury van de Best Chef Awards stelt een top 300 op van de beste chefs in de wereld. In de lijst staan zeer grote internationale namen. Roger van Damme behaalde met zijn Antwerpse restaurant Het Gebaar, dat vooral bekend staat om de desserts, de 68ste plaats in de lijst.

Daarnaast kent de jury van de gerenommeerde Awards prijzen toe aan chefs in verschillende categorieën, waaronder vrouwelijke chef, reizende ster en patisserie. In die laatste categorie behaalde Roger van Damme de eerste plaats. Hij kan zich dan ook de beste patissier ter wereld noemen.

"Mooie bekroning"

"Na 25 jaar een prijs krijgen van dit wereldniveau, vind ik uniek", reageert Van Damme. "Dit is een ongelooflijk mooie bekroning van mijn carrière. De chefs waar ik tussen sta in de lijst zijn een voor een grote namen, gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld. Ik voel me dan ook zeer vereerd om ertussen te mogen staan."

Andere Belgen in de top 300 zijn Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Emmanuel Stroobant, chef in Relais & Châteaux in Singapore, Peter Goossens van Hof van Cleve, Christophe Hardiquest van Bon-Bon, Sang Hoon Degeimbre van l'Air du Temps, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Damien Bouchery van Bouchéry.

The Best Chef, een project van TBC MediaCorp, reikt prijzen uit aan de beste chefs in de gastronomische wereld, met behulp van verschillende categorieën en een lijst van de 300 beste chefs in de wereld. De criteria voor de selectie van de chefs worden gebaseerd op het gebruik van innovatietechnieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, foodfotografen en andere chefs wereldwijd.