Russische televisiepresentatrice aangevallen door ‘eenhoorn’ tijdens interview

Een Russische journaliste en socialite werd dinsdag lastig gevallen door een man in een eenhoornmasker toen ze een persconferentie gaf in Moskou. De hoofdredactrice van de Russische editie van het modemagazine L’Officiel wil deelnemen aan de Russische presidentsverkiezingen, maar moest tijdens een interview over haar politieke ambities eerst afrekenen met de onbekende belager. De man werd tegen de grond geduwd door bewakingsagenten en galoppeerde snel weg.

pjv

De Russische journaliste, actrice en socialite Ksenia Sobchak kondigde onlangs aan dat ze graag de huidige Russische president Poetin van de troon wil stoten. De 35-jarige vrouw - die op internet vaak als paard wordt afgebeeld in memes - stond dinsdag te pers te woord om haar politieke ambities toe te lichten, toen ze plots werd belaagd door een onbekende man met een masker.

De ‘eenhoorn’ wilde volgens berichten in de Russische media vragen stellen over haar deelname aan “die grote paardenrace”, maar werd onderschept en buitengegooid door beveiligingsagenten. De onbekende man belandde tegen de straatstenen, maar galoppeerde enkele seconden later gezond en wel weer weg.

Beschermde status

Ksenia Sobchak kondigde op 18 oktober aan dat ze “zonder ideologie” wil strijden om president van Rusland te worden “zonder Poetin persoonlijk aan te vallen”. De huidige president vond een mentor in haar vader, Anatoly Sobchak, de eerste democratisch verkozen burgemeester van Sint-Petersburg. De man - die in 2000 overleed - was de drijvende kracht achter de politieke carrière van Vladimir Poetin en werd geholpen door de president toen hij het land moest ontvluchten tijdens een corruptieschandaal.

Volgens de Russische krant Moscow Times heeft Ksenia een “beschermde status” in het land door haar persoonlijke relatie met Poetin en “durft ze daarom veel controversiële dingen te doen”. Zo nam ze deel aan protestacties toen werd beweerd dat de verkiezingen in december 2011 niet eerlijk waren verlopen en protesteerde ze later tegen de herverkiezing van Vladimir Poetin.

Nu wil de journaliste - die ooit verkleed als paard een valse reclamespot voor ‘Paardenkracht Shampoo’ filmde - het dus opnemen tegen de persoonlijke vriend van haar overleden vader.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer