Heb je kids die best wat culinair avontuurlijk willen zijn? Serveer hen deze Italiaanse aardappel-gehaktschotel
Je hoeft je kids echt niet alleen oer-Belgische kost voor te schotelen. Meer nog: het is zelfs aangewezen om ze van jongs af aan al te laten kennismaken met buitenlandse cuisine, zo kunnen ze opgroeien tot wereldse foodies. Of ze nu zelf nieuwsgierig zijn naar meer of jij ze een klein duwtje in de rug wil geven: met deze Italiaanse gehaktschotel leer je ze al een klein culinair stapje over de landsgrenzen te zetten. Molto bene!
Wat heb je nodig?
1/2 venkel, in reepjes
1 kleine courgette, in blokjes
1/2 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
200 g gehakt
1/2 blikje tomatenpuree
120 ml water
100 ml room
3 el kant-en-klare pesto
1 tl cayennepeper
1 teentje look
80 g geraspte kaas
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook de aardappelschijfjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af en meng er de pesto onder.
2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten met de geperste look beetgaar. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
3. Doe het gehakt bij de groenten en bak rul. Giet er het water en de room bij en kruid met de cayennepeper, peper en zout.
4. Schep alles in een ingevette ovenschaal, verdeel er de aardappelschijfjes over en bestrooi met de kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven. "
Kan je maar niet genoeg krijgen van Italiaans eten? Deze Italiaans puree is overheerlijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
-
Spaargids.be
Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageervicky vanderweyen