Duikers zoeken in het kanaal Brussel-Charleroi.
Volledig scherm
Duikers zoeken in het kanaal Brussel-Charleroi. © Mark Baert

Duikers kammen kanaal uit in onderzoek rond Bende van Nijvel

Bende van NijvelIn het kanaal Brussel-Charleroi, ter hoogte van Virginal (Ittre), houdt de Civiele Bescherming vandaag een zoekactie in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De speurders zullen er de komende uren zoeken naar bewijsmateriaal dat mogelijk afkomstig is van de Bende.

13 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    zijn die wapens en munitie per toeval gevonden ? me dunkt als je iets in het water smijt en je weet waar, is het nog een hele klus die dingen terug te vinden..op de tast of metaaldedector of sonar of onderwatercamera ? in troebel water heb je kans veel over het hoofd te zien.
  • Theo Schots

    6 jaar geleden
    Mijn voorstel: sluit dit stuk kanaal een week af voor alle vaartuigen. Draai de bovenste sluis dicht en de onderste open en laat dat bewuste stuk kanaal leeglopen. Onderzoek dan de ganse bodem grondig met metaaldetectoren en sluit vervolgens deze piste. Als men op deze manier niets vindt is er niets meer.
  • Philippe Schotte

    6 jaar geleden
    Zijn ze zich aan het haasten om nieuwe bewijsstukken te verwijderen ?
  • Marc Brees

    6 jaar geleden
    Duikers van de politie ? Beter die 3 "jongens" laten duiken, die tonen wat ze vinden ipv in de doofpot te steken.
  • jan herens

    6 jaar geleden
    1 duiker .. 4 mensen/helpers ie kijken ... ZOU NET ANDERSOM MOETEN ZIJN !!! Laat die 3 jongens eens elke dag duiken ..op een week vinden ze meer dan experts op 32jaar !! Leve corrupt belgie