© Jozef Croughs

Letterpret op Tutti Frutti tijdens ‘Week van de Buitenschoolse Kinderopvang’

De Week van de Buitenschoolse Kinderopvang is in volle gang. Dit jaar draait alles rond letterpret. Op de negen locaties van Tutti Frutti staan de activiteiten in het teken van dit centrale thema.

Jozef Croughs

Tutti Frutti, dat is kwalitatieve opvang op maat van kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Zo’n 49 weken per jaar leggen 35 deskundige begeleiders tientallen jongens en meisjes in de watten op negen verschillende locaties in het centrum en de deelgemeentes. “In totaal maken er zo’n 2.000 kinderen gebruik van onze dienstverlening. Dat zijn er liefst vier keer zoveel dan in 2012. De voorbije jaren hebben we onze opvangcapaciteit dan ook uitgebreid met 84 plaatsen voor de vakanties en 63 plaatsen voor in het schooljaar, zegt directeur Margit Hendricx.

De Week van de Buitenschoolse Kinderopvang stond dit jaar in het teken van letterpret. Dit thema liep de hele week als een rode draad door alle opvanglocaties van Tutti Frutti. Zo knutselen de kinderen woordslingers, bereiden ze lettersoep of experimenteren ze met een geheimschrift. Zoals in alle andere weken van het jaar houden de activiteiten ook nu de maat tussen spelen en leren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer