Vrouw neergeschoten op klaarlichte dag door buurman

In het Limburgse Opglabbeek heeft donderdagochtend een man zijn buurvrouw neergeschoten. Het slachtoffer raakte gewond aan de hals.

nv, rlln

Het schietincident vond rond 10.00 uur plaats op de Weg naar As: een 66-jarige man loste een schot op zijn 47-jarige buurvrouw. Het slachtoffer liep een schotwonde in de halsstreek op. Ze werd met ernstige verwondingen, maar zonder levensgevaar, naar het ziekenhuis afgevoerd.

De dader vluchtte weg op een scootmobiel. Enkele honderden meters verder kon hij rond 12.00 uur onderschept worden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat van de zone CARMA. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Ondertussen is hij in verdenking gesteld van moord.

Het gebruikte vuurwapen is teruggevonden. Verder kwamen de mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie ter plaatse voor een uitgebreid sporenondezoek en een wapendeskundige voor het ballistisch onderzoek.

Brandstichting

De 66-jarige man schutter probeerder eerder op de dag al zijn eigen appartement in brand te steken. Die poging bleef zonder veel gevolgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen