-
Volledig scherm
- © Twitter, Belga

OPINIE. "Vakbonden, jullie voeren het verkeerde gevecht. Er is geen status quo meer te verdedigen"

OpinieJeroen Lemaire, CEO van appontwikkelaar 'In The Pocket' en columnist vindt dat de vakbonden geen gevecht meer voeren dat ze kunnen winnen. "Ze spelen een rol die passé is", schrijft hij in een opiniestuk in De Tijd. Lees zijn opinie hier integraal.

27 reacties

  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Als de regering contractbreuk pleegt en een deel van je pensioen afneemt na 42 jaar werken, wat zul jij dan zeggen? Gelukkig zijn er de vakbonden nog.
  • Patrick Bee

    6 jaar geleden
    Meneer heeft nog nooit van zorgsector gehoord ben je met ai niks mee en de problemen zijn sinds de automatisering begonnen meer dan 30 jaar geleden.En vakbonden zul je altijd nodig hebben maar dan echte en geen die voor hun werk kunnen verstoppen en het wordt hoogtijd voor een wereld vakbond want anders is het ikke en de rest kan stikken maar die weg is nog heel lang.Jammer.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    We zijn nog veraf van hetgeen hij ons probeert op de mouw te spelden,niet al te vooruitziend willen zijn hé!
  • ronny meuris

    6 jaar geleden
    Hoogste tijd om een basisinkomen te overwegen dus
  • lieve de vos

    6 jaar geleden
    Ik snap helemaal niks van zijn betoog. Vakbonden zouden nuttig kunnen zijn, maar de werklui niet meer. Ik vrees dat hij een paar belangrijke stappen overslaat. Tenzij AI al een alternatieve bron voor energie heeft gevonden. Hij heeft waarschijnlijk ook nog geen maanden vast gezeten in zijn flat door een defecte lift. Misschien is hij voorstander van de werkomstandigheden in die landen waar ze AI op een budgettair interessante manier verder ontwikkelen.