© AFP

Drama voor AS Roma-speler Rick Karsdorp: Nederlander scheurt kruisband bij rentree

Rick Karsdorp staat opnieuw lang aan de kant. De Nederlandse verdediger van AS Roma blijkt woensdag tijdens zijn debuut in de Serie A tegen Crotone (1-0) de voorste kruisband van zijn linkerknie te hebben gescheurd. Dat constateerden de artsen na onderzoek in het ziekenhuis.

Karsdorp onderging in de zomer, direct na zijn transfer van Feyenoord naar AS Roma, een operatie aan zijn andere knie. De drievoudig international van Oranje hervatte twee weken geleden de groepstraining en vierde tegen Crotone als basisspeler zijn debuut voor de Romeinen. Tijdens de tweede helft kreeg hij last van zijn linkerknie. Karsdorp werd zo’n tien minuten voor tijd gewisseld. Ploegmaat Radja Nainggolan maakte de 90 minuten vol.

De 22-jarige verdediger repte na afloop met geen woord over knieklachten. “Het was een geweldig gevoel om weer te voetballen, ik voelde me net weer een klein kind dat op straat met een bal mag spelen”, zei Karsdorp. “Het ging goed, maar ik kan beter. Het is vooral fijn om na zo’n lange afwezigheid weer op het veld te staan.”

De pijn in zijn linkerknie waar hij na de wedstrijd bij de medische staf over klaagde, bleek echter erger te zijn dan verwacht. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig het precies is en of Karsdorp opnieuw onder het mes moet.

AS Roma betaalde afgelopen zomer 14 miljoen euro aan Feyenoord voor Karsdorp. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 19 miljoen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer