© WAS

5.000 sympathisanten gezocht om handtekeningen in te zamelen tegen Oosterweel

Ringland, Ademloos en stRaten-generaal hebben in twee maanden tijd al meer dan 26.000 handtekeningen ingezameld voor een nieuw referendum over het BAM-tracé. Om aan de beoogde 75.000 handtekeningen te geraken willen de initiatiefnemers de hulp van duizenden sympathisanten inschakelen.

JoRo

De teller van de handtekeningenjacht stond maandagavond op 26.050. Om een volksraadpleging over het geplande Oosterweeltracé te kunnen afdwingen zijn handtekeningen van 10 procent van de Antwerpenaars noodzakelijk (zo’n 52.000), maar de actiegroepen leggen de lat hoger en gaan voor 75.000 stuks.

Om de overige 50.000 handtekeningen snel los te weken, schakelen de initiatiefnemers een versnelling hoger. ‘Word één van de 5.000!’ heet het nieuwe wervingsinitiatief. “50.000 lijkt veel, maar als 5.000 sympathisanten elk een formulier met 10 handtekeningen binnenbrengen, zijn we er.” Het formulier kunnen de sympathisanten online downloaden.

Na de aarzelende start door de vakantie en het slechte weer gaat het handtekeningen verzamelen inmiddels vlot, zeggen de actiegroepen. “Er is grote bereidheid om te tekenen voor de aanvraag van een nieuwe volksraadpleging, meer ook dan bij de eerste volksraadpleging in 2009.” Nu iedereen weer aan het werk gaat en de scholen weer openen, wordt verwacht dat het inzamelen nog makkelijker zal gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel