Tegen winteruur-inbraken: 70 agenten controleren in zuiden West-Vlaanderen

© atb

De politie van Kortrijk, Kuurne en Lendelede zette donderdagnamiddag en -avond 72 politiemensen in tegen rondtrekkende dadergroepen van inbraken. De actie moet zowel preventief als ontradend werken.

De politiezone zette vanaf 15 uur donderdagnamiddag vier dispositieven op, die na enkele uren verplaatsten. Zo wil het de ganse zone monitoren. De controle is gericht tegen het subjectief onveiligheidsgevoel, woning- en voertuiginbraken, de grenscriminaliteit in het algemeen, voertuigenzwendel, home- en carjackings, drugs- en mensenhandel.

De vroege duisternis zorgt vaak voor meer inbraken in de vooravond. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in, wat betekent dat het nog sneller donker zal zijn ‘s avonds. Daarom koos de zone dit tijdstip uit voor een grootschalige actie. Op basis van hun ervaring kiezen agenten voertuigen uit om ze aan een controle te onderwerpen.

Er wordt ook gevraagd aan de bewoners om zelf extra alert te zijn en steeds de politie te alarmeren bij het zien van verdachte personen en voertuigen. “Door de nodige sociale controle in de eigen buurt kunnen verdachte zaken snel gemeld worden en kunnen criminele feiten voorkomen worden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen