Voorstelling boek Ina Stabergh over Diest als Oranjestad

‘Een Spiegelhistorie - van Keizer Karel V tot Filips-Willem van Oranje’ is het nieuwe boeke van auteur Ina Stabergh. Het boek situeert het verleden van Diest als Oranjestad. De auteur, die deel uitmaakt van de Halense kunskring, stelt haar boek vanavond om 20.15 uur voor in de bibliotheek van Bekkevoort.

Luc Weyens

Het is een roman voor volwassenen maar ook jongadults zullen het graag lezen. Overigens lenen het boek en de randactiviteiten zich uitstekend als educatief project voor scholen.

Het boek start in 1500 wanneer Keizer Karel V in Gent wordt geboren om uiteindelijk de cirkel rond te maken met Filips-Willem van Oranje-Nassau. Ook historische figuren zoals Nicolaes Cleynaerts, Jan Berchmans, de aartshertogen Albrecht en Isabella, Willem van Oranje, de hertog van Alva en vele anderen, herinneren ons aan een periode die diepe sporen heeft nagelaten. Ook plaatsen zoals Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort, Aarschot, kortom zowat het hele Hageland komt aan bod. Het boek vormt meteen een mooie aanloop naar 2018. Dan wordt de 400ste verjaardag gevierd van Filips-Willem, die in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest begraven ligt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer