Vondst in dossier Bend: "Riot gun en munitie rijkswacht"

  1. Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”
    PREMIUM

    Gynaeco­loog die ‘ongewenste behande­lings­me­tho­den’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

    “Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag over zijn aparte en schijnbaar seksueel getinte behandelingsmethoden moest hem daarbij helpen. Maar zijn slachtoffers lieten opnieuw van zich horen.
    Antwerpen, Turnhout
  2. Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”
    PREMIUM
    Royalty
    14

    Hoe zal prins Laurent de energiewe­reld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

    Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te worden. “Dit zou het parlement weleens kunnen inspireren.”