© Guido Kerckhoven

Heraanleg Bilzerbaan nadert voltooiing

De heraanleg van de Bilzerbaan (N2) loopt stilaan op haar einde. Op vrijdag 3 november brengt de aannemer de toplaag asfalt aan over de hele breedte van de rijweg in de hele projectzone (ook in Molenpoel). Als ook alle nieuwe verkeersborden zijn geplaatst, kan de omleiding opgeheven worden en is het project afgerond.

GK

Op donderdag 2 november wordt de onderlaag asfalt aangebracht. Dit gebeurt binnen de huidige werfzone aan de zuidzijde van de weg (kant oneven huisnummers) en heeft geen impact op het verkeer. Op vrijdag 3 november volgt de aanleg van de toplaag. De toplaag asfalt zal in één keer over de volledige breedte van de weg worden aangelegd. Dit komt de kwaliteit en levensduur van de baan ten goede. Tijdens de werken is het daarom nodig om de Bilzerbaan volledig af te sluiten voor alle verkeer. De werken starten vrijdagavond om 18 uur. De aannemer werkt ’s nachts door zodat de werken zaterdagochtend afgerond zijn en de Bilzerbaan weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

Parkeren in omliggende straten

Tijdens de asfalteringswerken is er vanaf 18 uur vrijdagavond geen verkeer mogelijk op de Bilzerbaan tussen de rotonde aan de Kiezelstraat en de Tombestraat. Bewoners zullen hun woning niet kunnen bereiken met de wagen. Parkeren kan in de omliggende straten op openbaar domein. De omleiding die nu al geldt voor het verkeer van Maastricht richting Bilzen zal tijdens deze werken voor beide richtingen gelden. Ook het verkeer vanuit Bilzen richting Maastricht zal die dag of nacht dus moeten omrijden vanaf Mopertingen.

Project afgerond eind november

Na de toplaag asfalt werkt de aannemer nog een drietal weken aan de afwerking van voetpaden, plantvakken en parkeerplaatsen. Zonder onvoorziene omstandigheden is het project eind november afgerond. Let op: bij slecht weer is het mogelijk dat de planning voor de asfalteringswerken nog wijzigt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer