STVV doet het opnieuw in slotminuut en springt naar tweede plaats

STVV heeft donderdagavond de kans gegrepen om over Anderlecht en Charleroi naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League te springen. De Kanaries kenden in eigen huis veel pech tegen een bitsig spelend Moeskroen - dat vooral naar Stayen was gekomen om de nul te houden - maar scoorde net zoals vorige week de winning goal in de slotminuut . Dimitrios Goutas verzilverde een assist van Jonathan Legear in de 92e minuut. Het werd 1-0. Moeskroen dondert uit de top-zes.

md

STVV - Moeskroen was de match tussen de twee revelaties van de eerste seizoenshelft, maar wie leuk voetbal had verwacht op Stayen kwam bedrogen uit. Op het eerste echte hoogtepunt van de match was het meer dan een half uur wachten. Toen legde Vertenten de bal terecht op de stip na een trekfout van Godeau op Boli. De STVV-aanvaller zette zichzelf achter de bal, maar stuitte vanop elf meter op een prima save van Butez. Even later was de thuisploeg opnieuw dicht bij de 1-0. Botaka trapte raak, maar werd erg dubieus afgevlagd voor buitenspel.

De tweede helft bracht voetballend niet veel beterschap. Dat had vooral te maken met de bezoekers die louter voor een puntje de verre verplaatsing naar Limburg hadden gemaakt. Op de Henegouwse duelkracht vond STVV niet meteen antwoord, tot Jonas De Roeck besloot om Alexis De Sart en Jonathan Legear na 58 minuten tussen de lijnen te brengen. De Sart stond amper twee minuten op het veld toen hij op de paal kopte. Zes minuten later knipte Kotysch een vrije trap van Legear op de deklat. Jonathan Legear scoorde afgelopen weekend in Oostende in de slotminuut de winning goal en zou nu ook tot op het allerlaatste moment wachten om de beslissing te forceren. In de 92e minuut gooide de Waal de bal voor doel, de inlopende Goutas kopte het verdiende winnende doelpunt tegen de touwen: 1-0.

Een zege die STVV over Anderlecht en Charleroi naar de tweede plaats van de Jupiler Pro League katapulteert. Op zeven punten van leider Club Brugge. Komende zondag trekken de Kanaries naar… Club Brugge. Moeskroen vliegt uit de top zes, al heeft het wel evenveel punten als de nummer zes Waasland-Beveren.