Intense Antwerp-Standard eindigt op 0-0: Oulare loopt blessure op, Bölöni naar tribune gestuurd

Geen doelpunten op de Bosuil waar Antwerp noch Standard de drie punten verdienden. Wel twee ploegen met het mes tussen de tanden die elkaar weinig ruimte gunden. Logisch gelijkspel dus en een puntje dat Antwerp alleen op de vijfde plaats brengt.

gvdl

Herbeleef Antwerp - Standard

De Hel van Deurne kan ook op donderdagavond flink branden. Voetballend is Antwerp sowieso al een verrassende aanwinst voor de JPL, ook naast het veld heeft de vaderlandse competitie aan intensiteit gewonnen. Toch werd het thuispubliek bijna meteen monddood gemaakt. De wedstrijd was amper op gang gefloten of Orlando Sa kopte van dichtbij in de handen van doelman Bolat. En nog geen minuut later had Standard zomaar een strafschop kunnen krijgen na een verdacht duel tussen Borges en Edmilson. Ref Van Driessche floot niet tot grote woede van Standard-coach Sa Pinto die net niet ontplofte.

Gelukkig voor het thuispubliek waren de Antwerp-spelers niet onder de indruk van de TGV-start van de bezoekers. De Antwerpenaren herstelden het evenwicht en Dequevy stak een eerste keer de neus aan het venster. Zijn poging zeilde naast.

Helaas zakte het spelniveau en beperkte het gevaar zich tot wat ongevaarlijke pogingen vanop afstand. De grootste opwinding was de blessure van Antwerp-spits Oulare. De jonge Belg kwam na een duel met Laifis niet overeind en verliet geblesseerd het veld. De jonge Uruguayaan Ardaiz kwam hem vervangen. Het slot van de eerste helft had nog kansen voor Dequevy en Orlando Sa maar beide doelmannen behielden de bovenhand.

Bölöni naar tribune

De tweede helft had sportief nauwelijks meer om het lijf. We noteerden wel een schot van Standard-middenvelder Marin dat de dwarsligger likte. Dan maar sensatie naast het veld. Antwerp-coach Laszlo Bölöni bekocht een verhitte discussie met een verwijzing naar de tribune. De Antwerp-fans trakteerden hun trainer prompt op een staande ovatie. Helaas kwam dit alles het spelniveau niet ten goede. Pas in de slotfase kwam Antwerp nog even dreigen met een schot van Haroun maar Ochoa redde. Ook zes minuten extra time leverden geen doelpunten op.

© Photo News