Michel Preud'homme en Raymond Goethals. De speurders naar de Bende van Nijvel vonden de zwarte boekhouding van Jef Jurion  en luidde het begin in van het grote omkoopschandaal tussen Standard en Waterschei.
Volledig scherm
Michel Preud'homme en Raymond Goethals. De speurders naar de Bende van Nijvel vonden de zwarte boekhouding van Jef Jurion en luidde het begin in van het grote omkoopschandaal tussen Standard en Waterschei.

Hoe de Bende van Nijvel ook het Belgisch voetbal op grondvesten deed daveren

Belgisch voetbalMet de moord op conciërge José Vanden Eynde in 'Auberge du Chevalier' in Beersel deed de Bende van Nijvel ook het Belgische voetbal op z'n grondvesten daveren. Speurders vonden in het restaurant immers ook de zwarte boekhouding van Jef Jurion, en dat markeerde het begin van het grote omkoopschandaal tussen Standard en Waterschei.

11 reacties

  • jordan man uello

    7 jaar geleden
    anderlecht... jef jurion... bende van nijvel... tja je zou voor minder beginnen nadenken hoe alles aan elkaar hangt. Wie had er baat bij dat Standard, in die periode zelfs Europese topploeg die barcelona bijna de beker ontfutselde (mocht er een eerlijke scheids op het veld gestaan hebben, waren er minstens verlengingen nodig). In Brussel , the hellehole van Europa, daar moet het in het voetbalmilieu zeker stinken.
  • marc castermans

    7 jaar geleden
    In die tijd werd het zwart geld met beken aan de spelers gegeven. Wie hier nu aanstoot aan geeft verwart de huidige toestand met de vroegere. Alle ploegen deden mee aan die werking. Denken jullie echt dat toppers zoals Haan of Rensenbrink hier kwamen spelen voor een hongersloon? Alle ploegen speelden het spel mee. Nu is dit minder zichtbaar maar de tv-gelden verstoren het evenwicht. Het enige dat je kan besluiten is dat het topvoetbal stilaan verdwijnt in de kleinere landen.
  • Pol Dhaenens

    7 jaar geleden
    Jam Jirmusch, voor zover je het nog niet zou weten, Anderlecht was in dat verhaal wel de gedupeerde partij. Zij zijn dat seizoen tweede geëindigd op twee punten van Standard.
  • guido devogeleer

    7 jaar geleden
    In ALLE clubs in de nv. België werden spelers met zwart betaalt.
  • Herman Thys

    7 jaar geleden
    En wie heeft Bellemans alweer verwezen naar echtscheidingen want al de rest is bijzaak.