Koning Willem-Alexander poseert met de nieuwe Nederlandse regering Rutte III op het bordes. Hij wordt geflankeerd door premier Mark Rutte (links) en vicepremier Hugo de Jonge (rechts). Diens bloemenschoenen vallen meteen op.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander poseert met de nieuwe Nederlandse regering Rutte III op het bordes. Hij wordt geflankeerd door premier Mark Rutte (links) en vicepremier Hugo de Jonge (rechts). Diens bloemenschoenen vallen meteen op. © anp

Bloemenschoenen van Nederlandse vicepremier stelen de show

Na de langste formatie ooit bij de noorderburen, legde de nieuwe Nederlandse regering Rutte III gisteren eindelijk de eed af bij koning Willem-Alexander. Daarna was het tijd voor de traditionele foto op het bordes, waar kersvers vicepremier Hugo de Jonge van de christendemocratische CDA de show stal met zijn opvallende bloemenschoenen.  Ze vielen gigantisch op tussen de kleurloze keuzes van de rest van de ministersploeg. De Jonge, net als alle andere ministers - premier Mark Rutte uitgezonderd - een nieuwkomer, is fan van het schoenenmerk Mascolori uit Rotterdam. Oprichter Jochem Grund is wat blij met de gratis reclame.