Snelheidsduivel krijgt drie jaar cel voor dodelijk ongeval op Noorderlaan

De politierechtbank van Antwerpen heeft Fouad E.M. veroordeeld tot effectieve celstraf van 3 jaar voor het dodelijke ongeval van 15 maart 2015 op de Noorderlaan, waarbij het echtpaar Rik Demeerleer en Lydia Anthonis op gruwelijke wijze op het leven kwam. Volgens de politierechter maakte beklaagde zich schuldig aan onopzettelijke doding, door tegen een “waanzinnige” snelheid van 163 kilometer op het voertuig van de slachtoffers in te rijden.

vdaa

© rr

“Geen enkele normale, voorzichtige bestuurder verwacht er zich aan dat iemand tegen 193 kilometer over een weg zou rijden waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij het afslaan richting de Manchesterlaan werd ze verschalkt door de sterk overdreven snelheid van de beklaagde”, aldus de politierechter. “Het gaat om totaal roekeloos rijgedrag. De beklaagde heeft een beperkt schuldinzicht. Hij begon die nacht aan een dollemansrit en leek zich totaal niet bewust van het gevaar dat hij vormde voor andere weggebruikers.”

De politierechter veroordeelt Fouad E.M. tot een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar, een boete van 6000 euro en een rijverbod van 5 jaar.

De 26-jarige Nederlander Fouad El M. (26) moest voor de politierechter in Antwerpen verantwoorden voor het gruwelijke ongeval op de vroege zondagochtend van 15 maart 2015. Na een nachtje stappen scheurde Fouad El M. in zijn Audi S4 met een waanzinnige snelheid over de Noorderlaan richting Ekeren. Rik Demeerleer (71) en zijn echtgenote Lydia Anthonis (67) reden in de tegengestelde richting en sloegen aan het kruispunt met de Manchesterlaan linksaf. Fouad E.M. knalde tegen een snelheid van 163 kilometer op het voertuig van Lydia en Rik.

“Misdadig”

De ravage op de Noorderlaan was verschrikkelijk. De brokstukken vlogen tot 200 meter ver. Maar de verminkingen van de slachtoffers waren nog gruwelijker. Rik Demeerleer werd met zo’n vaart uit de auto geslingerd dat hij daarbij onthoofd werd. De uitbater van Café De Luchtbal,die het lichaam vond, kampt vandaag nog met een posttraumatisch stresssyndroom.

De verkeersdeskundigen berekenden aan de hand van de camerabeelden dat Fouad El M. met 193 km per uur voorbij de brandweerkazerne reed. Op het moment van de impact haalde de Audi nog 169 km per uur. Rik en Lydia waren op slag dood, Fouad El M. en zijn vier passagiers klommen op eigen kracht uit hun voertuig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER