Dertig maanden cel voor aanranding stiefdochter en partnergeweld

© Belga

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel wegens de aanranding van zijn stiefdochter en voor partnergeweld tegen zijn ex-vriendin veroordeeld tot 30 maanden cel en 1.200 euro boete. De rechtbank verleende de man wel uitstel voor de volledige gevangenisstraf, omdat hij nog een blanco strafblad heeft. Het intussen 31-jarige slachtoffer van de aanranding is verstandelijk beperkt. De man, die de vrijspraak vroeg, is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Het misbruik vond plaats tussen 2004 en 2013. In 2013 deed de vrouw haar verhaal, ook over handtastelijkheden, tegenover een psychotherapeut. De man betastte haar volgens de rechtbank op seksueel getinte wijze en op een ongewenste manier. Hij filmde haar ook, terwijl ze zich omkleedde, maar dat voyeurisme was toen nog niet strafbaar. Het wees wel op zijn ongezonde en seksueel getinte interesse in de jonge vrouw.

De 59-jarige ex-partner had tijdens een schermutseling een gescheurde pees aan de ringvinger opgelopen. De beklaagde beweerde dat hij af en toe geweld moest gebruiken om zichzelf te beschermen of om zijn partner te beschermen, maar de rechtbank weerhield die argumenten niet. De verdediging stelde ook het onderzoek in vraag, maar dat werd allemaal van tafel geveegd.

De rechtbank oordeelde dat de man zijn agressie en zijn seksuele driften niet onder controle kon houden. Aan zijn ex-partner en haar dochter moet hij in totaal 29.554 euro schadevergoeding betalen. Daar komt 1 euro provisioneel bij voor eventuele toekomstige medische kosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen