© STEFAAN BEEL

Onze 10 tips voor een originele uitstap dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Dit zijn onze tips in de regio voor als u dit weekend niet thuis wil blijven zitten. Veel plezier!

id

Antwerps Whisky & Spirits Festival

Bij Campo & Campo (Grotesteenweg 19/21) vindt zaterdag en zondag (12-18u) het Antwerps Whisky & Spirits Festival plaats. Het kruim van de Belgische whiskyverdelers laat zijn mooiste whisky’s en sterke dranken proeven, maar ook enkele buitenlandse gasten zijn present met whisky’s die ze zelf produceren of bottelen. In de zaal staan alle dranken open om te proeven. Daarvoor wordt betaald met 1 dram, of 1 euro.

Ampere viert 50 jaar Sergeant Pepper

Precies vijftig jaar geleden kwam het legendarische Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uit. Fuifplek Ampere zet dat heuglijke feit zaterdag in de kijker. U kunt er uit de bol gaan op liedjes als With a Little Help From My Friends of Lucy in the Sky with Diamonds.

© wlt

Stiltewandeling in Oud-Turnhout

Rond de allerheiligendagen richten velen de blik naar binnen. Natuurpunt speelt daarop in met een Stiltewandeling in Landschap De Lierman in oud-Turnhout. Wat biedt de natuur ons buiten het tastbare? Welke invloed hebben de seizoenen op ons als mens? Wandelaars worden zondag om 13.30u verwacht aan het bezoekerscentrum (Schuurhovenberg 43).

© Getty Images/iStockphoto

Laatste keer wandelen op klompen

Ooit al op klompen gewandeld? In het bos van de Merode, achter het Klompenmuseum in Laakdal, kunt u zaterdag en zondag voor het laatst dit seizoen het klompenbelevingspad bewandelen. Deze activiteit kan gecombineerd worden met Het Moment van de abdij van Averbode en de befaamde Lekdreef. U kunt tot 17u de klompen aanbinden en het klompenbelevingspad aanvatten. Breng een paar dikke sokken mee.

© BELGAIMAGE

Lil’ Kleine bezoekt The Villa

Discotheek The Villa (Limbastraat 1) op het Antwerpse Eilandje krijgt vaak schoon volk over de vloer. Vanavond is Lil’ Kleine van de partij, de Nederlandse artiest die met Ronnie Flex de hit Drank en drugs scoorde. Naar aanleiding van hun concerten in het Sportpaleis is er zaterdag een Oscar and the Wolf-afterparty. Misschien loopt u er Max Colombie wel tegen het lijf.

© Photo News

UA houdt eerste Zoogdierendag

In de Drie Eikencampus in Wilrijk houdt de Universiteit Antwerpen zaterdag voor het eerst een Zoogdierendag. Geoefende nationale en internationale sprekers brengen lezingen over onderzoek, beheer en bescherming, en zelfs reizen rond zoogdieren. Onder de titel Stekels in de stad wordt er bijvoorbeeld ingezoomd op egels en dassen in relatie tot de stedeling. Via workshops ontdekt u de verschillen tussen diverse nachtkijkers, leert u cameravallen inzetten en sporen herkennen. U kunt uw zoogdierenkennis testen in een quiz, en tussendoor snuisteren tussen de stands en posters.

Latijns-Amerikaans smullen in Hoogstraten

In het kader van het themajaar ‘Grenzeloos’ slaan de dienst internationale samenwerking en toerisme van Hoogstraten de handen in elkaar voor een Latijns-Amerikaanse culinaire wandeling. Het aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht én dessert krijgt u telkens op een andere plaats geserveerd. Niet in restaurants, maar op plekken die een band hebben met Latijns-Amerika.

Wandelen op begraafplaatsen

Tijdens de Week van de Begraafplaatsen kunt u in Antwerpen met een gids opmerkelijke kerkhoven bezoeken. Een algemene rondleiding op het Schoonselhof in Hoboken mag daarbij niet ontbreken, maar er is daar ook een gidsbeurt met aandacht voor overledenen die een impact hadden op het economische leven in de stad. Ook het Fredeganduskerkhof in Deurne wordt onder de loep genomen.

© JAA

Halloweenmarkt in Mechelen

In de omgeving van de Grote Markt in Mechelen kunt u zondag (15-22u) lekker griezelen. Voor het tweede jaar op rij staat er een halloweenmarkt met verklede marktkramers in hun griezeligste outfits. Ook de kramen worden aangekleed in het thema. Bezoekers worden aangezet om zelf ook verkleed een bezoek te brengen aan de markt.

© Jan Van der Perre

Open deur bij Antwerpse Brandweer

In 1817 richtte het Antwerpse stadsbestuur een eigen ‘pompierscorps’ op. Dat is precies tweehonderd jaar geleden, dus is er voor de Antwerpse brandweer reden om te feesten. Daarom staat er zaterdag (9.30-17u) in Post Noord (Noorderlaan 69) een opendeurdag gepland. Op het programma staan spectaculaire activiteiten, zoals slachtoffers bevrijden uit een autowrak, duiken in een tank en klimmen op een hoge toren. Kinderen kunnen oefenen met een spuitslang en brandweermannen in gaspak tonen hoe ze omgaan met gevaarlijke stoffen. Tijdens een rondleiding kunt u de kazerne, het wagenpark, enkele werkruimtes en het crisiscentrum bezoeken. Er is ook nog een expo over de rijke geschiedenis van het korps.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER