Vrouw die maar liefst 42 jaar vermist was levend teruggevonden, maar mysterie blijft onopgelost

Het was een zaak waar de politie van Sullivan County niet meer van dacht dat er nog een mooi einde zou volgen. Maar liefst 42 jaar was de Amerikaanse Flora Stevens vermist, maar daar kwam sinds afgelopen dinsdag verandering in. De vrouw werd levend teruggevonden in een rusthuis in Lowell, Massachusetts.

kmlo

Stevens leek van de aardbol verdwenen toen ze 36 jaar oud was. Volgens de sheriff van Sullivan County was ze vermist nadat haar echtgenoot de vrouw afzette bij Community General Hospital in Monticello voor een doktersbezoek. Toen hij haar opnieuw naar huis wilde vervoeren, was er van haar geen spoor meer. De politie heeft sinds 1975 haar vermissing meermaals herbekeken om alsnog een doorbraak te forceren, maar het bleek telkens tevergeefse moeite.

Dementie

Vorige maand kwam daar plotseling verandering in. Toen detective Rich Morgan een andere cold case onderzocht, stuitte hij toevallig op een persoon die gebruikmaakte van het rijksregisternummer van Stevens. Uiteindelijk werd duidelijk dat het ging om iemand in een rusthuis in Lowell. Toen Morgan samen met collega Ed Clouse dinsdag een bezoekje bracht aan het gebouw, konden ze bevestigen dat het daadwerkelijk om Flora Stevens ging.

De intussen 78-jarige vrouw leefde al sinds 2001 in het rusthuis en had haar achternaam gewijzigd naar Harris. Wat er al die jaren met haar is gebeurd, blijft weliswaar een raadsel. En aangezien ze zelf aan dementie lijdt, is ze niet in staat om het zelf te vertellen. Ze zou bovendien ook geen familieleden meer hebben.

“Ze praat altijd met niet meer dan één of twee woorden per keer”, verklaarde Eric Chaboty van de politie van Sullivan County. ”Het voornaamste is dat we weten dat Flora veilig is”, besloot Sheriff Mike Schiff.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer