VIDEO. U dacht dat u een bal goed kon controleren? Vlaamse stuntvoetballers breken record van Messi

Michiel Callebaut uit Haaltert en Brecht Goubert uit Denderhoutem bij Herzele mogen een opvallend wereldrecord op hun naam zetten. De voetbalfreestylers van Stadion Kadet, het voetbalmagazine van kinderzender Kadet, controleerden een bal die van een toren van liefst 35 meter hoog werd gedropt.

stl

Met hun record kloppen de twee de bekende Britse voetballer Theo Walcot. Eerder stond het record op naam van niemand minder dan de Argentijnse wereldster Lionel Messi. Voor de recordpoging trokken de twee naar een oude watertoren in Hasselt. Daar liet Callebaut de bal vallen, recht op de voet van zijn kompaan Goubert. Die moest daarna nog vijf keer jongleren.

En dat vanaf een hoogte van exact 35,086 meter. Meteen goed voor het wereldrecord. Om het record te breken werd niets aan het toeval overgelaten. Een veiligheidsadviseur en zijn team zorgden dat alles volgens de veiligheidsvoorschriften verliep en ze brachten extra beveiliging aan bij de teamleden die van bovenop de toren opereerden. De spectaculaire beelden zijn vrijdagavond te zien in Stadion Kadet om 18.55 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen