België vraagt Frankrijk tijdelijke overlevering van Salah Abdeslam

© Nieuwsblad

In december start in Brussel het proces tegen terrorist Salah Abdeslam, die nu in Frankrijk zit opgesloten. Daarom vraagt ons land zijn tijdelijke overlevering aan Frankrijk.

pom

Salah Abdeslam is een Fransman, die in Molenbeek verbleef en verdacht is van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs van november 2015. Hij is een van de terroristen die probeerde het Stade de France binnen te dringen met een bommengordel. Maar op het allerlaatste moment kreeg hij schrik en durfde niet binnen te gaan.

LEES OOK: “Salah Abdeslam komt elke dag met helikopter naar proces in Brussel”

Na een klopjacht van maanden kon de politie hem uiteindelijk aanhouden in de Vier-Windenstraat in Molenbeek. Salah Abdeslam trachtte nog weg te vluchten maar de politie kon hen neerschieten. Abdeslam raakte lichtgewond. Er was een internationaal aanhoudingsbevel tegen Salah Abdeslam maar hij bleek al maanden in de Vier-Windenstraat te zitten.

Tussen 18 en 22 december staat Abdeslam terecht in Brussel voor een schietpartij op 15 maart 2016. Toen schoot hij vanuit een woning aan de Dieststraat naar politieagenten die voor de deur stonden en een huiszoeking wilde uitvoeren. Maar ondertussen zit hij opgesloten in een gevangenis in het Franse Fleury-Mérogis, in afwachting van zijn proces voor de aanslagen in Parijs. Omdat Abdeslam straks dus naar België moet komen vraagt ons land zijn tijdelijke overlevering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen