Leuvense politie verhoogt aanwezigheid in stationsbuurt

© atb

De Leuvense lokale politie heeft de voorbije weken haar aanwezigheid in de omgeving van het station gevoelig verhoogd. Zowel met patrouilles in uniform als met patrouilles in burger, en zal dat ook de komende weken blijven doen. Bedoeling is paal en perk stellen aan het agressieve gedrag van een aantal jongeren. “We willen dat iedereen, jong of oud, op elk moment van de dag veilig trein of bus kan nemen zonder bang te moeten zijn van een klap of intimidatie”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.

Enkele jongeren zorgen sinds enige tijd voor onrust aan het Leuvense station. Zo kregen een tweetal weken geleden twee leerlingen van dezelfde school nog klappen van een andere minderjarige en kreeg een 19-jarige jongen vorige week donderdag een vuistslag in het gezicht van drie andere jongeren. Woensdag pakte de politie dan twee minderjarigen op nadat ze een jongeman klappen hadden verkocht en donderdagavond deed zich een nieuw incident voor.

Tijdens een routinecontrole deelde een meerderjarige een voetveeg uit aan de agent, waarop de situatie uit de hand liep en een tweetal jongeren een grotere groep meesleurden en de politie belaagden. Die moest versterking ter plaatse laten komen om de gemoederen te doen bedaren. Uiteindelijk werden een viertal mensen opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen