© D.R.

Studente dood aangetroffen op haar kot in Luik: voorwaardelijke invrijheidstelling verdachte ingetrokken

De voorwaardelijke invrijheidstelling van Patrick Vanderlinden, die beschuldigd wordt van de moord op de Franse studente aan de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit van Luik, is vrijdag ingetrokken door de strafuitvoeringsrechtbank van Saint-Hubert.

De Franse studente Louise L. werd op maandag 11 oktober dood aangetroffen in haar studentenwoning in Luik. Ze was gewurgd en gestoken met een mes. Haar buurman Patrick Vanderlinden (54) gaf de feiten toe. Hij was al bekend bij het gerecht, en werd al twee keer veroordeeld voor zedenfeiten.

Vanderlinden stond sinds 2015 ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij moest zich aan verschillende voorwaarden houden, waaronder het respecteren van het strafrecht. De nieuwe feiten die hij pleegde, leidden tot een dagvaarding voor de strafuitvoeringsrechtbank van Saint-Hubert, die hem in 2015 de voorwaardelijke invrijheidstelling toekende.

De beslissing om hem die te ontnemen werd verwacht. Tijdens de zitting herhaalde Patrick Vanderlinden dat hij zich bewust is van de ernst van de nieuwe feiten en van het feit dat zijn vrijlating onder voorwaarden moet worden ingetrokken. “Het is een correcte, rigoureuze en te voorziene toepassing van de regels over de herroeping”, zei zijn advocaat François Dessy.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer