Leeuwenwelpje in beslag genomen bij huiszoeking

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben vrijdag een leeuwenwelpje opgehaald in Frankrijk. “Het welpje is amper 3 maanden oud en werd in beslag genomen bij een man in de buurt van Parijs die hem als huisdier hield. Het leeuwtje werd tijdelijk opgevangen in een centrum in Le Mans. Daar zijn we ‘King’ gaan ophalen”, vertelt Sil Janssen.

rdr

King is de jongste leeuw die ooit in het Natuurhulpcentrum is opgevangen. “En tevens is King de zeventiende leeuw sinds 2000 in het NHC”, vertelt Sil Janssen.“Het leeuwtje is al vroeg bij zijn moeder weggehaald en was bij een zonderling ondergebracht. De man werd door de Parijse politie staande gehouden toen hij met zijn paard door de stad reed. Tijdens een huiszoeking troffen agenten de leeuw aan.”

In het dierenopvangcentrum in Le Mans kon het welpje maar tijdelijk blijven. “Omdat onze beren net uit quarantaine zijn stond er bij ons een kleine binnenkooi leeg. Voldoende plaats en lekker warm om dit jong welpje de komende maand op te vangen”, gaat Sil verder. Het diertje is slecht gevoed, het heeft een gebroken tand en hij is gewond aan de nagels. Door de trip van 750 kilometer is het leeuwtje erg gestresseerd en erg schuw. “Zodra hij door de dierenarts is gecontroleerd en van deze trip is gerecupereerd, verhuist hij naar een van de buitenkooien naast de andere twee leeuwen. Zo ziet hij elke dag zijn soortgenoten en kan hij aan hen wennen. Ondertussen zoeken we voor King een nieuwe thuis”, besluit Sil Janssen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer