Slechts één keer gaat Delferière de tv-beelden bekijken, bij de fout op Kubo. Hij blijft bij zijn standpunt: geen penalty.
Volledig scherm
PREMIUM
Slechts één keer gaat Delferière de tv-beelden bekijken, bij de fout op Kubo. Hij blijft bij zijn standpunt: geen penalty. © BELGA

"Grootste fouten in matchen mét videoref"

Jupiler Pro League"Schaf de videoref af." Dat is de boodschap van Yves Vanderhaeghe, na de nederlaag op Charleroi. De coach heeft reden tot klagen, want Gent kreeg twee zuivere strafschoppen niet - ondanks de aanwezigheid van een videoref.

10 reacties

  • alain lammens

    7 jaar geleden
    Los van de zuivere twee penaltyfouten. Wat met de zware fout welke rood ipv geel moet krijgen ? Dit zijn drie beslissingen in het voordeel. men zou zich vragen moeten stellen. Onbekwaam of iets anders ?
  • Roland VAN DAELE

    7 jaar geleden
    En die wordt dan bestempeld als de beste scheidsrechter in de Jupiler League. Beschamend, zonder meer. Bij de twee bewuste fases getuigen zijn beslissingen ofwel van onkunde ofwel van moedwilligheid en zijn bepalend voor het eindresultaat. Scheidsrechterlijke dwaling noemt men dat en staat gelijk met er tegen in beroep gaan en eisen dat de wedstrijd wordt herspeeld (maar dan wel met een andere scheidsrechter).
  • robert van puyenbroeck

    7 jaar geleden
    De video ref mag blijven, maar aan de opleiding van de scheidsrechters daar moet nog heel veel aan gedaan worden, vooral neutraal blijven, daar wringt het schoentje. Het blijft nog steeds een groot probleem dat men niet tegen de "grote ploegen" durft optreden.
  • wil baken

    7 jaar geleden
    Wat een inzin, het was gewoon een juiste beslissing. Die spits zet zijn been achter dat van de verdediger en duikt er dan gewoon over, echt geen strafschop. Over de andere is al helemaal geen discussie, zo een hard aangeschoten bal van zo kort bij...je kan als je aan het springen en bewegen hebt niet steeds je armen langs je houden. beide geen strafschop.
  • diego anciaux

    7 jaar geleden
    Sorry andre de eerste was zuiver strafschop er is kontakt en altijd strafschoo