Prachtig: verpleegster zingt elke dag favoriete liedje van doodzieke patiënte

Verpleegster Olivia Neufelder heeft het internet kunnen verblijden met een prachtig staaltje van barmhartigheid. Om de doodzieke kankerpatiënte Margaret Smith alsnog een lach op het gezicht te bezorgen, besloot ze haar favoriete nummer te zingen: ‘Dancing in the Sky’ van Dani en Lizzy. Elke dag opnieuw.

kmlo

De 63-jarige vrouw was erg bang nadat ze het verdict van de dokters te horen kreeg in het ziekenhuis van Nashville, Tennessee. Normaal gezien zou de dame een levertransplantatie ondergaan nadat ze een jaar geleden getroffen werd door leverkanker. Na een hele procedure volgde echter een zware klap: de artsen vertelden haar dat ze inmiddels te zwak was om de ingreep te overleven. Wat later werd ze overgeplaatst naar een verzorgingstehuis in Cookeville.

Engel

Voor ze echter het ziekenhuis moest verlaten, wilde Olivia haar nog een hart onder de riem steken. Terwijl een vriendin van Margaret alles opnam, zong de verpleegster haar favoriete liedje. Iets wat haar duidelijk veel deugd deed. “Ze was niet zomaar een patiënt op dat moment”, vertelde Olivia aan NewsChannel 5. “Ik wilde haar laten weten dat ze geliefd was, ook al was het voor haar familie niet mogelijk om bij haar te zijn.”

Olivia hield het overigens niet bij die ene keer. Elke dag opnieuw bleef ze het liedje zingen voor Margaret werd overgeplaatst. Het leverde haar de mooie bijnaam ‘engel’ op van de patiënte. “Ik heb recent mijn grootmoeder verloren en ervaarde toen ongeveer hetzelfde”, verklaarde de jongedame. “Ik zong ook voor haar.”

De twee video’s kwamen enkele dagen geleden op Facebook terecht en zijn al meer dan twee miljoen keer bekeken. Uiteindelijk overleed Margaret afgelopen woensdag. De familie heeft Olivia al uitvoerig bedankt voor haar medeleven. “We zullen voor altijd vrienden met haar blijven”, aldus Crystal Hamilton Roberts, de maker van de video’s. Margaret laat een dochter en een zoon na.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer