Broer snelt zusje (2) achterna wanneer ze plots drukke straat oversteekt: “De klap was enorm”

© google maps

Een jongen van 13 verkeert in levensgevaar nadat hij vrijdag in Brussel werd aangereden door een auto. De jongen wandelde na schooltijd met zijn tweejarig zusje naar huis toen het meisje plots de straat overstak. Toen de jongen haar achterna liep, werd hij aangereden.

lbo

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Simon Bolivarlaan met de Hélihavenlaan. Het meisje van twee liep vlakbij de school Les écoles libres de Saint-Roch plots de straat op, op een tiental meter van het zebrapad. Haar oudere broer van 13 snelde haar achterna. Een aanrijdende auto kon de twee kinderen niet meer ontwijken. “De klap was enorm”, zegt een toezichthoudster van de school aan Het Laatste Nieuws. “Het meisje zit bij ons in de kleuterklas, haar broer in de middelbare school. Hij was haar komen ophalen rond 15.20 uur. Ze wonen hier vlakbij.”

Het meisje raakte gewond bij de klap. De jongen is er erger aan toe. Hij had zware verwondingen aan het hoofd en verkeert in levensgevaar.

De vrouw van 57 die de kinderen heeft aangereden met haar wagen, heeft een negatieve alcoholtest afgelegd. Ze was in shock na het ongeval. Het parket onderzoekt nog of de vrouw al dan niet te snel reed. Volgens de opzichtster van de school kon de bestuurster het meisje niet gezien hebben. “Ze rende uit het niets de straat op”, zegt ze nog aan de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen