© JEFFREY GAENS

STVV maakt zich op voor topper in Brugge: “Niet arrogant zijn, wel durven aanvallen”

Jonas De Roeck leeft momenteel op een wolk. Zijn debuut in eerste klasse overtreft zelfs zijn stoutste verwachtingen. In Brugge heeft hij niks te verliezen. “Ben ik het niet mee eens”, aldus de ambitieuze Sinjoor.

rco

Hij had liever gezien dat zijn spelers een extra dagje recuperatie hadden gekregen. Amper 65 uur tussen het laatste fluitsignaal tegen Moeskroen en het eerste in Brugge is inderdaad bitter weinig. “Maar we gaan niet klagen. We zitten in een positieve flow. Houden zo.”

Het lijkt alvast een goed moment voor STVV om naar Club te trekken. De troepen van Ivan Leko vertonen de eerste tekenen van zwakte. “Het doet me terugdenken aan Gent onder Vanhaezebrouck”, aldus de STVV-coach. “Op een bepaald ogenblik sputterde daar de motor ook omdat de tegenstanders zich er beter op instelden. Toch blijft dit een zware verplaatsing. Arrogantie van onze kant is misplaatst. Maar we moeten wel naar voren toe durven voetballen. Dat STVV in Brugge in de competitie nog nooit gewonnen heeft, intrigeert me wel. Zelf heb ik er met Gent ooit met 1-4 gewonnen. Dus wie weet...”

De Sart en Legear

De Roeck heeft zijn zaakjes in ieder geval goed voor mekaar. De hele spelerskern straalt enthousiasme uit. “Je ziet aan de reactie na een doelpunt dat iedereen mee is met ons verhaal. Ook de invallers staan dan bovenop de banken. Ik weet ook dat jongens als De Sart en Legear graag aan de aftrap staan. In feite verdienen ze dat ook. Maar De Sart heeft al heel veel gespeeld. Dan moet je soms even wat gas terugnemen. Dat heeft hij nu begrepen. Hij viel tegen Moeskroen heel scherp in. Idem met Legear. Je ziet dat die een meerwaarde is, als hij op het veld komt. Hij heeft ervaring, durft de bal opeisen, trekt de rest mee. Logische vraag: waarom breng je hem dan niet vanaf de start? Dat is heel simpel. Hij voetbalt heel intens. In 60 minuten verbruikt hij wat een ander verbruikt in 90 minuten. Hij moet leren doseren. Maar kan je dat bij hem nog veranderen? Hoe dan ook, hij is van heel grote waarde voor ons.”

Dat mag hij zondag nogmaals bewijzen. Druk is er niet bij de Kanaries. Ze hebben niks te verliezen. “Daar ben ik het niet mee eens. Het is onze plicht om alles uit de kast te halen. Het kan zijn dat we achteraf moeten toegeven dat de tegenstander beter was. Maar we mogen onszelf niks te verwijten hebben.”

Aangeboden door onze partners