Direct naar artikelinhoud
Trump

Vrouwen die Trump beschuldigen van seksueel misbruik liegen, zegt het Witte Huis

Protest tegen het seksisme van Donald Trump aan de Trump Tower vorig jaar.Beeld Photo News

Na herhaaldelijke vragen van journalisten heeft het Witte Huis een 'officiële positie' ingenomen omtrent de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van President Donald Trump. Kort samengevat: ze liegen, allemaal.

Nu De Verenigde Staten - en de rest van de wereld - in de ban zijn van zedenschandalen, komen ook de beschuldigingen aan het adres van president Trump weer bovendrijven. Tot nu toe werd hij door ten minste 16 vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, volgens hemzelf gaat het om 'fake news' en een 'smerige aanval op zijn persoon vanuit het criminele Clinton-kamp'. 

Tijdens een persbriefing afgelopen vrijdag wilde een reporter van CBS News van Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders weten of het officiële standpunt van het Witte Huis dan was dat al deze vrouwen liegen. "Ja, daar zijn we altijd duidelijk over geweest en de president heeft er zich over uitgesproken," klonk het.

Trump kwam voor het eerst in moeilijk vaarwater over zijn gedrag ten aanzien van vrouwen tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar, toen een tape uit 2005 uitlekte waarin hij opschepte dat hij vrouwen zonder hun toestemming kuste en ze ongevraagd bij het kruis grijpt. De navolgende beschuldigingen van diverse vrouwen aan zijn adres heeft hij altijd ontkend. 

In de nasleep van het Weinstein-schandaal werden ook veel andere prominente mannen in de Verenigde Staten beschuldigd van seksueel wangedrag, maar Trump ondervond tot nu toe weinig consequenties van de beschuldigingen aan zijn adres. Jessica Leeds, die zegt dat Trump haar aanrandde op een vliegtuig in de vroege jaren 80, vertelde onlangs aan The Guardian: "Meneer Trump heeft alles van zich af kunnen schudden en dat is zeer teleurstellend."