Wat te doen tijdens de herfstvakantie? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin deze vakantie? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

Licht- en vuurparcours in Molenvijverpark

Vanaf Allerheiligenavond is het Molenvijverpark decor voor een nieuw initiatief: Vurige Vijvers. Tijdens een wandeling van 1 km passeert u langs licht- en vuurinstallaties, zowel in als rond het water. Wat denkt u bijvoorbeeld van lichtgevende waterlelies? Vuurkorven en een vuurkamp met marshmallows zorgen voor extra gezelligheid.

Van 1 tot 4 november, van 18 tot 22 uur. Albert Remansstraat 1. Gratis toegang. Meer info: www.vurigevijvers.be

Volop circus dankzij Theater op de Markt

Het Provinciaal Domein Dommelhof verandert al voor de tiende keer in een circusdorp en dat voor het evenement Theater op de Markt. Tientallen circusartiesten uit binnen- en buitenland tonen hun kunnen. Verwacht u aan een mix van stijlen en disciplines, met traditionele en hedendaagse opvoeringen. Er zijn zowel betalende als gratis voorstellingen, voor jong en oud.

Nog tot 30 oktober. Dommelhof, Toekomstlaan 5. Het programmaboekje kan u downloaden via www.theateropdemarkt.be

Slipjacht en wandelingen voor Sint-Hubertus

In Wiemesmeer draait het dezer dagen volledig rond Sint-Hubertus. Zaterdag is er een uniek Jachthoornconcert en zondag de bekende Slipjacht. Ruiters en honden gaan dan op jacht naar een denkbeeldige vos en dat door bossen en weides. Voor fietsers is er een mooie fietsroute, zodat zij de jagende meute zien voorbijkomen. Op vrijdag 3/11 is er dan nog een happening met een Sint-Hubertustoog, -markt en mooie gezinswandelingen van 6 of 12 km in een herfstdecor.

Een overzicht van alle activiteiten op www.sinthubertusfeesten.be

Waar is er geen Halloween?

U heeft heel wat handen nodig om de Halloweenactiviteiten te tellen die dit weekend, en ook op dinsdagavond 31/10, worden georganiseerd in Limburg. Zelfs in Herstappe staat het op de agenda. Vaak gaat het om griezel- of zaklampwandelingen in de natuur, gezinszoektochten met uitgeholde pompoenen, kampvuren enz. In Heers is er een heus festival met een Halloweendorp, in Genk kan u meelopen op de Halloween Trail Run en in Kiewit samen in het donker kijken naar een film (in openlucht).

Een overzicht vindt u hier.

Inspiratie voor uw interieur op Woonestetika

Nog tot en met volgende week zondag kan u weer naar de woon- en interieurbeurs Woonestetika. Zoekt u informatie over een nieuwe trap of hoe u kunt zorgen voor extra woonruimte? Of bent u op zoek naar een hippe loungezetel, luxueuze gordijnen, een infraroodcabine of een rustieke keukentegel? Dan vindt u er zeker standhouders die u verder kunnen helpen en advies geven.

Van 28 oktober tot 5 november (van 13 tot 18.30 uur). Limburghal, Jaarbeurslaan 6. Ticket: 5 euro (kortingsbon op site). Meer info: www.woonestetika.com

Wijnen proeven op Winefair

Voor een van de grootste wijnbeurzen in Vlaanderen moet u dit weekend naar het Cultureel Centrum van Lanaken, waar de Winefair op het programma staat. U kan er wijnen proeven uit bekende en minder bekende wijnlanden, maar ook iets bijleren over de combinatie van wijn met chocolade of andere lekkernijen.

Zaterdag en zondag, van 14 tot 20 uur. Aan de Engelse hof. Ticket: 8 euro. Meer info: www.winefair.be

Natuurwandeling door Kanne op Allerheiligen

Zin om frisse lucht te snuiven en een fikse wandeling te maken op Allerheiligendag? Dan moet u naar Kanne (Riemst), waar woensdag 1 november (vanuit zaal Cock) een wandelhappening wordt georganiseerd door de Sportraad i.s.m. de Wandelvrienden Riemst-Tongeren. U kunt kiezen uit vijf verschillende trajecten, van 4 tot 18 km.

Woensdag 1/11, start tussen 8 en 14.30 uur. Sint-Hubertusstraat 11. Deelname: 1,1 euro. Meer info: www.hbvl.be/agenda

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer