© BVDL

© BVDL

© BVDL

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zwaar ongeval in attractie Bobbejaanland: man (67) valt enkele meters naar beneden

Een 67-jarige man uit Antwerpen is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt in Bobbejaanland nadat hij een attractie wilde instappen en enkele meters naar beneden viel. Dat meldt de lokale politie van de regio Turnhout.

gjs

Het ongeval gebeurde rond 15 uur aan de Aztek Express, een snelle rupsbaan in Mexicaanse stijl zoals je ook op kermissen ziet. Bij het instappen van de attractie belandde de 67-jarige V.D. uit Antwerpen tussen twee gondels, waardoor hij een zware val maakt.

“Hij is erg ongelukkig tussen de gondels beland in plaats van in te stappen toen de attractie stilstond”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland. “Hij is twee à drie meter diep gevallen. Hoe dat is kunnen gebeuren, blijft een raadsel. Niemand uit zijn gezelschap heeft iets gezien. Mogelijk heeft hij zich gewoon misstapt. Met de attractie was niets mis.”

De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Herentals gebracht door de toegesnelde hulpdiensten. De hele buurt van de attractie werd meteen afgesloten voor controle. “Maar het is heel moeilijk voor ons om te reconstrueren wat er precies gebeurd is”, benadrukt Verelst.

Gesloten

De attractie blijft vandaag en morgen gesloten. “Uit respect voor het slachtoffer”, zegt Verelst. “Want het ongeval is niet aan de attractie te wijten. De Aztek Express staat sinds 1996 in Bobbejaanland en er is nog nooit een ongeval mee gebeurd.”

Het pretpark in Lichtaart houdt zaterdag net een nocturne in het teken van Halloween. Om die reden zou het openblijven tot 21 uur. Dat blijft zo. “Het park blijft open”, zegt Verelst. Het vuurwerk dat vanavond gepland was, is wel afgelast uit respect voor het slachtoffer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer