© Gemeente Heers

© Gemeente Heers

thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeente lanceert nieuwe website én app

De gemeentelijke website (www.heers.be) heeft een opfrisbeurt gekregen. De vernieuwde site zet in op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Weldra wordt er zelfs een eigen app gelanceerd, met extra aandacht voor de ondernemers en verenigingen.

Frank Missotten

De nieuwe gemeentelijke website, ontwikkeld door M&M Tools, kreeg een https-protocol om een veilige uitwisseling van gegevens mogelijk te maken. Ook het gebruiksgemak moest omhoog. “De vernieuwingen zitten erin dat alles beter opzoekbaar is en ondergebracht is in categorieën zodat men functioneel kan zoeken”, vertelt Kristof Pirard, schepen van informatie en ICT. “Zo kunnen de inwoners meteen vanop de homepagina naar het laatste nieuws uit de gemeente of het digitaal loket voor officiële documenten en attesten. Bezoekers kunnen ook onmiddellijk alle toeristische troeven en de evenementen in Heers terugvinden. Bovendien werd de website volledig responsive gemaakt zodat deze zich aanpast aan de grootte van het scherm. Dus perfect te gebruiken met de smartphone.”

AppOm de burgers nog beter en sneller te informeren, lanceert de gemeente binnenkort ook een mobiele applicatie. “We moeten als gemeente meegaan met de tijd”, legt Pirard uit. “Deze applicatie, ontwikkeld door het mobiele communicatieplatform Onze Stad App, zal verschillende modaliteiten bieden om het ons nog gemakkelijker te maken. Zo wordt het mogelijk om via deze nieuwe app onder meer meldingen te doen, berichten te ontvangen van het gemeentebestuur, afspraken te maken en alle activiteiten van de gemeente terug te vinden. Daarenboven mogen de Heerse ondernemers en de verenigingen gratis gebruikmaken van deze app om hun zaak of evenement extra te promoten. Daarvoor voorzien we eind november twee infoavonden voor de handelaars en verenigingen.” De precieze lanceringsdatum van de app ligt nog niet helemaal vast. “We zijn bezig met de laatste details en daarna wordt onze applicatie geïmplementeerd in de Google Play Store en de App Store. Zowel de app als de website zijn trouwens volledig gratis. Het is vaak een kwestie van onderhandelen en een goede verstandhouding opbouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer