© ss

Beruchte kattenseriedoder duikt weer op: dierenbeul hanteert steeds dezelfde gruwelijke werkwijze

Wie zit er achter de dood van tientallen katten in Londen? De Britse hoofdstad is in de ban van de mysterieuze dierenbeul die intussen al 250 katten verminkte en doodde.

lbo

De voorbije 10 dagen werden er 9 katten vermoord. Ze werden telkens weer dood voor de deur van hun baasjes gelegd. Bovendien waren de diertjes ook verminkt. De dierenbeul snijdt de buik van de katten open, haalt de ingewanden eruit en hakt de staart en het hoofd van de kat af.

Het waren niet de eerste slachtoffers. Intussen staat de teller al op meer dan 250.

Sinds 2015

De nog onbekende dierenbeul wordt de ‘Croydon Cat Killer” genoemd, omdat hij, in 2015, voor het eerst toesloeg in de wijk Croydon. Daarna breidde hij zijn terrein uit naar de rest van Londen. Bovendien wordt gevreesd dat hij zelfs actief is op nog andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk, nadat er ook in onder andere Manchester, Brighton en Birmingham gelijkaardige verhalen opdoken.

Of het ook echt een ‘hij’ is, is niet duidelijk. Ook is nog niet zeker of het om één dader gaat of om meerdere daders. “Maar de kans dat het om meerdere psychopaten gaat, is klein”, zo zeggen dierenartsen. Zij onderzochten de kattenlijkjes en merkten dat dieren steeds op dezelfde manier waren gedood.

Rauwe kip

De dader lokt de katten steeds met rauwe kip, en vermoedelijk draagt die ook handschoenen. De Croydon Cat Killer zou bovendien niet alleen katten doden. Mogelijk heeft hij ook de dood van minstens 50 vossen, heel wat konijnen en vogels op zijn geweten.

Wie een gouden tip geeft die kan leiden tot de arrestatie van de dader, ontvangt van dierenrechtenorganisaties Peta en Outpaced een beloning van 10.000 pond.

© BBC/Snarl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer