Roma wint ook zonder Nainggolan, Higuaín duwt AC Milan nog wat dieper in de put met honderdste Serie A-goal

Op de elfde speeldag van de Italiaanse Serie A heeft AS Roma met 1-0 gewonnen van Bologna. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Stephan El Shaarawy, Radja Nainggolan speelde niet. Landskampioen Juventus ging op bezoek bij AC Milan met 0-2 winnen dankzij twee doelpunten van Gonzalo Higuaín.

svar

Stephan El Shaarawy besliste de wedstrijd in de 33e minuut. De Italiaan kwam ingelopen op een corner van Lorenzo Pellegrini en nam de bal op de slof, Bologna kon in het resterende uur geen antwoord vinden. Bij AS Roma kreeg Radja Nainggolan rust van coach Di Francesco. Roma staat nu vijfde met 24 punten, op 4 punten van leider Napoli.

In de topper tussen Milan en Juventus opende Gonzalo Higuaín halverwege de eerste helft de score met een schot op de rand van de zestien. In de tweede helft deed hij dat kunstje nog eens over vanaf een vergelijkbare positie, het was tevens het honderdste doelpunt van de Argentijn in de Serie A. AC Milan kon geen vuist maken en verloor zo opnieuw. Milan staat voorlopig nog achtste, maar kan tegen het einde van het weekend nog dieper in het klassement wegzakken. Juventus staat voorlopig weer op gelijke hoogte met leider Napoli, dat zondag speelt tegen Sassuolo.