Wouter Vrancken stopt als hoofdtrainer bij Lommel SK: "Er is geen plan B"

Wouter Vrancken zette zaterdagavond totaal onverwacht een punt achter de samenwerking met Lommel SK. Een donderslag bij heldere hemel was het, niet in het minst voor de spelersgroep die na de zege tegen Seraing een feestje wilde bouwen in de kleedkamer, maar dat abrupt afbrak na de mededeling van de trainer.

pidi, svc

“Hij heeft ons uitgelegd dat het louter om persoonlijke redenen was”, aldus speler Glenn Neven. “Een beslissing die ons met verstomming sloeg, maar die wij wel moeten accepteren.”

Door die redenen niet bij naam te noemen, kwamen er natuurlijk wel meteen een aantal speculaties vrij. Zeker nadat Vrancken zijn persbabbel ook deed voor een TV-camera in het interne circuit. KV Mechelen zoekt een nieuwe trainer en bij Kortrijk zit Anastasiou op de wip. Maar Vrancken drukte die gissingen prompt de kop in.

"Geen plan B"

“Er is voor mij geen plan B", zegt Vrancken. "Ik heb met niets of niemand problemen en de club ook niet met mij. Dit is puur persoonlijk en ik heb zopas ook de bevestiging gekregen dat dit het slimste en verstandigste is wat ik kon doen. Het is teveel omvattend om dat naar buiten te brengen, vandaar ook de term persoonlijke beslissing. Ik hoop dat iedereen dat respecteert.”

Vrancken gaf ook nog mee dat voetbal zijn passie is en dat hij nog hoopt terug te keren in het wereldje. Maar van T1 in het profcircuit is op dit moment geen sprake.

"Bedankt, Wouter"

Lommel SK maakte het nieuws over Vrancken zaterdagavond kort na de gewonnen wedstrijd tegen Seraing bekend. “De club wenst Wouter uitdrukkelijk te bedanken voor zijn werk de voorbije maanden. Vanaf zijn komst zorgde hij voor een positieve sfeer binnen de spelersgroep”, klonk het.

De 38-jarige Vrancken was pas sinds de zomer aan de slag in Lommel. Hij verliet toen THES en ondertekende in het Soevereinstadion een overeenkomst voor één seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen.

De voormalige middenvelder van STVV, AA Gent, Racing Genk, KV Mechelen en KV Kortrijk begon zijn carrière als coach bij Gravelo, na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2010. Die club loodste hij van vierde naar tweede provinciale. Daarna ging Vrancken aan de slag bij THES, waarmee hij van eerste provinciale naar de tweede amateurliga promoveerde.

Met Vrancken als T1 won Lommel zaterdag nog met 2-0 van Seraing. Na negen speeldagen staat groen-wit met 20 punten aan de leiding in de eerste amateurdivisie.

Bekijk hier de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Seraing:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer